Diós hókifli (vaníliás kifli): Az egyik legkedveltebb karácsonyi aprósütemény

Diós hókifli (vaníliás kifli)

Finom karácsonyi aprósütemény! A lényege, hogy amikor megsült az omlós, diós hókifli tésztája, akkor azon melegében vaníliás cukorral kevert porcukorba hempergetjük.

Gesztenyés kifli sütemény recept

Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli sütemény recept pontos mennyiségekkel és részletes leírással. A recept alapján akár kezdő háziasszonyok is elkészíthetik a finom karácsonyi sütit!

Hólabda sütemény recept

Hólabda sütemény

Hólabda sütemény nélkül szinte elképzelhetetlen a karácsony. A vaníliás töltelékes, kókuszban meghempergetett csokis tetejű sütit nálunk mindenki szereti. És nem is olyan macerás elkészíteni, mint amilyenek elsőre tűnik.

Szilveszteri ételek mellé ipezsgő dukála

Szilveszteri ételek és a hozzájuk kötődő babonák a nagyvilágban

A magyar konyha hagyományosan a halat, a malacot és a lencsét favorizálja az év utolsó napján, mivel a hagyományok szerint a következő év szerencséjét az ezekből készült ételek alapozzák meg. De mi a helyzet a nagyvilágban? Más országokban is ragaszkodnak egy-egy szilveszteri ételhez, vagy ugyanaz az ünnepi menü mint máskor?

Sajtos muffin kolbásszal

Sajtos muffin kolbásszal

Nincs még sós süti ötleted a hétvégi bulikra? A sajtos muffin kolbásszal igazán jó választás lesz, a vendégváró falatok között a helye! Az alkoholos bulikban a sós sütik mennek, ezt ne felejtsd el!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Bőrös süldőkaraj

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Tepsis húsos káposzta

Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?

Debreceni töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta

Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. A pontos hozzávalók, a részletes leírás és a receptben található videó segít elkészíteni.

Velős pirítós

Velős pirítós

A legegyszerűbb elkészítése a velős pirítósnak, amikor a levesben főtt csontból kiütögetett velőt a pirítósra tesszük, megsózzuk. Ám ha nyersen kaptunk (sertés, marha, vagy borjú) velőt, azt így készítsük!

Sertés, disznó, sült, malac

Így vigyázz a szerencsédre az év végi lakomáknál!

A régi magyar babonáknak paraszti gyökereik vannak és az újév utolsó és első napjának meghatározó szerep jut. Az újév első napján elfogyasztott ételek határozzák meg, hogy a következő évünk hogyan alakul, azaz lesz termésünk a földeken vagy nem és a sorsunk egyéb pontjait is meghatározza.

Kocsonya recept

Kocsonya recept

A kocsonya recept elkészítésének részletes leírása és pár apró trükk, amitől tökéletes lesz a kocsonyád. Sertés kocsonya recept képpel.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Erdélyi velős káposztaleves

Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!

Sertéspörkölt hagyományos receptje

Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint…

hal, halétel, hal recept, hal receptek, halas receptek | kedvenc-receptek.hu

Rizses halragu

Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar ismét rántott halaf ennei, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét.

Korhelyleves

Korhelyleves

Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi savanyú káposztával és füstölt csülökkel készítjük, így az igazi!

Téli húsosfazék | levesek

Téli húsosfazék

A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A “kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk.

Kedvenc receptek: sütemények, ételek, italok

Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva

Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!

Köröm, füle, farka pörkölt

Köröm, füle, farka pörkölt

Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk… Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!

Vastag kolbász

Paprikás vastag kolbász

A disznóvágásra a gazdának mindig van egy jó kolbász receptje. De ha még sincs kéznél, elmondjuk mi hogy készítjük a paprikás vastagkolbászt.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Falusi disznótoros leves belsőségekből

Tüdő, szív, máj, az alapja a falusi disznótoros levesünknek. Aki szereti az erősebb ízeket, az főzhet bele sertés húsos csontot is, nem fogja vele elrontani! A leves pikantériáját a tejföl és a citrom fogja megadni.

mákos guba receptje képpel

Mákos guba karácsonyra

A mákos guba elterjedtebb ma már kifliből, ám akkor az igazi, ha kalács tésztájából készítjük. Javasolom a vanília sodót hozzá, de önmagában is fenséges édesség! Így készül a mákos guba.

Alma, körte és narancs

Ősszel ehető friss gyümölcsök és zöldségek

A nyári időszak véget ért, de a legfinomabb őszi friss gyümölcsök és zöldségek még várnak ránk. Minden anyuka számra fontos, hogy gyermeke és a család összes tagja egészségesen étkezzen. Most nézzük meg, hogy az őszi gyümölcsök és zöldségek közül mit tehetünk az asztalra!