Erdélyi velős káposztaleves

Különleges ünnepi étel lehet karácsonykor az Erdélyi velős káposztaleves. Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 12 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg malachús,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg borjúvelő,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 dl fehérbor,
  • só.

Az Erdélyi velős káposztaleves elkészítése

Az alaposan kimosott savanyú káposztát a kisebb darabokra vágott malachússal együtt feltesszük főni.
Amikor a hús félpuhára főtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyben finomra vágott hagymát pirítunk.
Ezzel a levest berántjuk, és megsózzuk.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a négy részre vágott velőt, a tejfölt, majd a bort, és még 8-10 percig mérsékelt tűzön főzzük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

Scroll to top