Erdélyi velős káposztaleves

Különleges ünnepi étel lehet karácsonykor az Erdélyi velős káposztaleves. Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 12 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg malachús,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg borjúvelő,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 dl fehérbor,
  • só.

Az Erdélyi velős káposztaleves elkészítése

Az alaposan kimosott savanyú káposztát a kisebb darabokra vágott malachússal együtt feltesszük főni.
Amikor a hús félpuhára főtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyben finomra vágott hagymát pirítunk.
Ezzel a levest berántjuk, és megsózzuk.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a négy részre vágott velőt, a tejfölt, majd a bort, és még 8-10 percig mérsékelt tűzön főzzük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

17 + 8 =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close