Erdélyi velős káposztaleves

Különleges ünnepi étel lehet karácsonykor az Erdélyi velős káposztaleves. Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 12 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg malachús,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg borjúvelő,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 dl fehérbor,
  • só.

Az Erdélyi velős káposztaleves elkészítése

Az alaposan kimosott savanyú káposztát a kisebb darabokra vágott malachússal együtt feltesszük főni.
Amikor a hús félpuhára főtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyben finomra vágott hagymát pirítunk.
Ezzel a levest berántjuk, és megsózzuk.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a négy részre vágott velőt, a tejfölt, majd a bort, és még 8-10 percig mérsékelt tűzön főzzük.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 + 15 =

Scroll to top