Különleges ünnepi étel lehet karácsonykor az Erdélyi velős káposztaleves. Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 12 dkg savanyú káposzta,
- 25 dkg malachús,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 4 dkg liszt,
- 1 fej vöröshagyma,
- 10 dkg borjúvelő,
- 2 dl tejföl,
- 2 dl fehérbor,
- só.
Az Erdélyi velős káposztaleves elkészítése
Az alaposan kimosott savanyú káposztát a kisebb darabokra vágott malachússal együtt feltesszük főni.
Amikor a hús félpuhára főtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyben finomra vágott hagymát pirítunk.
Ezzel a levest berántjuk, és megsózzuk.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a négy részre vágott velőt, a tejfölt, majd a bort, és még 8-10 percig mérsékelt tűzön főzzük.
Ez teszik, ezt megosztom!