A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A „kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk, akik már próbálták a Szüreti húsosfazék receptünket, tudják mire számíthatnak.
Téli húsosfazék hozzávalók, elkészítése
Hozzávalók
- 20 dkg szárazbab,
- 20 dkg marhahús,
- 20 dkg húsos füstölt szalonna,
- kelkáposzta,
- 1 sertés köröm,
- 1 fej hagyma, 1
- 10 dkg sárga
- 10 dkg fehérrépa,
- 5 dkg zeller,
- 5 dkg rizs,
- 1 gerezd fokhagyma,
- fél csokor petrezselyem,
- 1 evőkanál olaj,
- törött bors,
- só
Téli húsosfazék elkészítése
- A beáztatott babot másfél liter hideg vízben feltesszük főni.
- Beletesszük a húst, a szalonnát és a körmöt.
- A vékony szeletekre vágott hagymát, a kockára vágott zöldségeket és a csíkokra szeletelt káposztát az olajban megpirítjuk, a levesbe tesszük, majd 30 perc főzés után hozzáadjuk a rizst, és sóval, borssal ízesítjük.
- Amikor a hús megpuhult, kivesszük, a kicsontozott körömmel együtt kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe.
- Tálalás előtt zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselymet keverünk bele.
TIPP√:A babot legalább egy nappal előbb be kell áztatni, egyébként nem fog puhára főni! Jó étvágyat!