Tüdő, szív, máj, az alapja a falusi disznótoros levesünknek. Aki szereti az erősebb ízeket, az főzhet bele sertés húsos csontot is, nem fogja vele elrontani! A leves pikantériáját a tejföl és a citrom fogja megadni.
Lássuk a receptet:
Disznótoros leves
Hozzávalók
- 10 dkg tüdő
- 10 dkg szív
- 10 dkg máj
- 10 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 csokor metélőhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 3 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 citrom
- só.
Így készítjük a levest belsőségekből
- A tüdőt és a szívet 1 liter enyhén sós vízben kb.: fél órán keresztül főzzük, lehűtjük, majd vékony csíkokra vágjuk.
- A nyers májat is csíkokra vágjuk.
- A felkarikázott répákat kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a belsőségeket sóval apróra vágott metélőhagymával ízesítjük és fedő alatt pároljuk.
- Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a jól kimosott káposztát és a belsőségek levével felengedve puhára főzzük.
- Világos rántást készítünk (hogyan?), amelyben fokhagymát pirítunk és berántjuk vele a levest.
- Végül hozzáadjuk a tejfölt és citromlével ízesítjük.