Falusi disznótoros leves belsőségekből

Tüdő, szív, máj, az alapja a falusi disznótoros levesünknek. Aki szereti az erősebb ízeket, az főzhet bele sertés húsos csontot is, nem fogja vele elrontani! A leves pikantériáját a tejföl és a citrom fogja megadni.

Lássuk a receptet:

Disznótoros leves

Hozzávalók

  • 10 dkg tüdő
  • 10 dkg szív
  • 10 dkg máj
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • só.

Így készítjük a levest belsőségekből

  1. A tüdőt és a szívet 1 liter enyhén sós vízben kb.: fél órán keresztül főzzük, lehűtjük, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A nyers májat is csíkokra vágjuk.
  3. A felkarikázott répákat kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a belsőségeket sóval apróra vágott metélőhagymával ízesítjük és fedő alatt pároljuk.
  4. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a jól kimosott káposztát és a belsőségek levével felengedve puhára főzzük.
  5. Világos rántást készítünk (hogyan?), amelyben fokhagymát pirítunk és berántjuk vele a levest.
  6. Végül hozzáadjuk a tejfölt és citromlével ízesítjük.

Hasonló receptek, gasztro írások

Szólj hozzá!

tizenkettő − 4 =

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close