Falusi disznótoros leves belsőségekből

Tüdő, szív, máj, az alapja a falusi disznótoros levesünknek. Aki szereti az erősebb ízeket, az főzhet bele sertés húsos csontot is, nem fogja vele elrontani! A leves pikantériáját a tejföl és a citrom fogja megadni.

Lássuk a receptet:

Disznótoros leves

Hozzávalók

  • 10 dkg tüdő
  • 10 dkg szív
  • 10 dkg máj
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • só.

Így készítjük a levest belsőségekből

  1. A tüdőt és a szívet 1 liter enyhén sós vízben kb.: fél órán keresztül főzzük, lehűtjük, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A nyers májat is csíkokra vágjuk.
  3. A felkarikázott répákat kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a belsőségeket sóval apróra vágott metélőhagymával ízesítjük és fedő alatt pároljuk.
  4. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a jól kimosott káposztát és a belsőségek levével felengedve puhára főzzük.
  5. Világos rántást készítünk (hogyan?), amelyben fokhagymát pirítunk és berántjuk vele a levest.
  6. Végül hozzáadjuk a tejfölt és citromlével ízesítjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 16 =

Scroll to top