Zöldborsóleves
Zöldborsóleves galuskával, sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen ételt mirelitből készíteni! (Egyébként szabad…)
A hosszú téli hónapok után az ember szervezete már vágyik valami friss, tavaszi ételekre. Amint lehet a piacon friss kint termesztett zöldséget kapni, a konyhába is beköszönt a jó idő.
Hogy mit készítsünk ezekből a remek, vitamindús alapanyagokból?
A medvehagymás recepteket imádjuk, de érdemes a teljes kínálatot végig nézni! Az általunk ajánlott tavaszi ételek között szerintem mindenki megtalálja a maga kedvencét!
Zöldborsóleves galuskával, sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen ételt mirelitből készíteni! (Egyébként szabad…)
Gyors, egyszerű szendvicskrém: ez nem más, mint a lágy tojáskrém recept. A tojás főzéssel együtt is kész 20 perc alatt! Próbáld ki!
Egyszerű, vegán medvehagyma-krémleves recept növényi tejszínnel. Hamar elkészíthető, friss tavaszi leves. Próbáld ki!
A töltött krumpli finom és mégis egyszerű recept, ami akár maradékokból is elkészíthető. Csak egy kis kreativitás kell hozzá és máris kész az isteni kaja!
Kolbásszal, lebbencstésztával készítünk slambucot, ráadásul a szabadban. Nézd meg a receptet és próbáld ki!
A vegán muszakának az elkészítése során kicsit előfőzünk, kicsit elősütünk, majd az alapanyagokat egy tűzálló tálba összerakva készre sütjük. Lépésről lépésre és képekkel segítek elkészíteni, nézd meg a receptet!
Ebben a receptben a medvehagymás pogácsa sajtos, hajtogatott változatát találod. Élesztővel és krémfehérsajttal készül, ettől lesz finom omlós lesz a tészta, ha úgy csinálod, ahogy itt leírtam.
Gyorsan elkészül az egyszerű meggyes pite, az egyik legfinomabb házi süti friss gyümölcsből nyár elején. A pontos mennyiségek és a részletes recept képekkel segít, így te is el tudod készíteni!
A vegetáriánus ételek közül húsvét táján a tojáspörkölt jó recept lehet egy gyors vacsora elkészítéséhez. Ünnepek után közvetlenül akár a megmaradt húsvéti tojások is felhasználhatók az elkészítéséhez. Laktató étel, holott hús nélkül készül!
Diétás ételek a tavaszi időszakban bőségesen állnak rendelkezésünkre. Fogyókúrás tanácsokkal tele a padlás, de nincs az a rakott szekér, amire ne férne fel több… Olvasd el fogyókúrás tippjeinket, biztosan találsz általad is hasznosíthatót köztük!
A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! Ehhez a recepthez rántást kell készíteni!
Sajtos vegetáriánus receptünk friss sárgarépával készül. A sajttekercs hamar megvan, ám egy napig jó ha a hűtőszekrényben pihentetjük.
A tavaszi tarhonyás hús friss zöldségekkel készült finom étel. A receptben szerepel zöldpaprika, zöldborsó, paradicsom és sárgarépa is! A részletes leírás alapján te is kipróbálhatod, egy finom egytálétel lesz az eredmény!
Sertésflekken receptünket fatányérra álmodtuk meg.Tavasszal és nyáron ez a recept a szabadban is elkészíthető, ahol természetesen finomabbra készül az étel. További tippek az elkészítéshez a recept végén!
Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Hogy hogyan készül? Tessék a recept:
Színes saláta receptünkhöz sokféle finom, friss tavaszi zöldséget használunk. Egy egészséges étel, melynek fő színeit a fekete olajbogyó, a lila hagyma és a piros paradicsom adja.
A tejszínes zöldborsópüré finom friss tavaszi köret, elsősorban sült szárnyasokhoz ajánljuk. Forrón tálalva az igazi.
A kapormártás finom tavaszi recept, melyet önállóan is és húsok mellé is fogyaszthatunk. Friss tavaszi recept egy használható tippel a kedvencek között!
Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a friss tavaszi ételt. Nekünk inkább a mártás a szimpatikus és főtt marhahússal, főtt burgonyával fogyasztjuk.
Tavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez friss zöldségeket használjunk, amennyiben módunk van rá!
Könnyű étel a virslis saláta, csupa friss tavaszi zöldséghez keverjük a virslit. Csak előkészítjük a hozzávalókat, összekeverjük, majd a fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A sonkával töltött burgonya tojással készül, azaz tavaszi, azon belül húsvéti ételnek szánjuk. Az ünnepek után is jól jöhet, amikor a megmaradt sonkával kell kezdenünk valamit. Készítsük el ezt a finom, egyszerű receptet!