Szilveszteri borkocsonya recept:
A borkocsonya egy érdekes, év végi, szilveszteri mulatságokhoz ajánlott alkohol tartalmú édesség.
Kedvenc boros receptek az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a recept egyik fő jellemzője az, hogy boros.
Fehérbor, vörös bor, vagy rosé? Tetszés (és recept) szerint!
Aki szereti a savanyú káposztás, sertés húsos ételeket, annak ez a recept kihagyhatatlan! Próbáld ki és meglátod, milyen egyszerűen elkészíthető.
A marhapörkölt fűszerezése egy olyan titok, amit a szakácsok és a háziasszonyok nem szívesen adnak ki idegeneknek. A jó hír az, hogy ebben az írásban többféle fűszerezéssel is megismerkedhetsz, köztük egész meglepő ötletekkel is!
A legjobb vörösboros marhapörkölt recept titka megtalálható a receptben! Olvasd el és próbáld ki!
Ha egy omlós tepsis csirke receptet kerestél ebédre vagy vacsorára, akkor a bacon szalonnás csirkecomb pont neked való! Ha még soha semmit sem sütöttél önállóan, ezt a receptet akkor is kipróbálhatod, hiszen annyira egyszerű elkészíteni.
A szilveszter és az alkoholfogyasztás összetartozó fogalmak, vannak akik egész évben önmegtartóztatásban élnek, de az év végi buliban elengedik magukat. Ilyenkor jön a képszakadás, a vállalhatatlan viselkedés és az egyéb, másnapra roppant kínossá váló dolgok. A következő információk abban segítenek, hogy ne kelljen a kijózanítóban kezdened az új évet!
A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.
Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is…
Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!
A megfázásos tünetek a felforralt borral enyhíthetők. Anyagcserezavaroknál, valamint libidócsökkenés esetén is jó szolgálatot tesz. Hogy mire jó még és honnan származik? Lássuk:
Egyben sütjük meg a szaftos, mustáros sertéscombot, miközben úgy készítjük el a köretet, hogy a hús mellé adagoljuk a gombát és a burgonyát. Sütés közben borral locsolgatjuk!
A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!
Kellemes ünnepi leves a fehér borból készült karácsonyi borleves. Előmelegített edénykében, forrón tálaljuk!
Hideg téli napokra ajánlott a hagyományosnál kicsit édesebb forraltbor különlegesség, a forralt almabor.
A borsos tokány egy sűrű szaftú, borsos, magyaros sült, melyet főtt burgonyával vagy rizzsel tálalunk a recept szerint. Ez a leírás egy kis vörösbort is tartalmaz, hogy még inkább kiemelje a marhahús ízét!
Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. Régebben állandó cseléd látta el ezt a feladatot, aki ezért évi rendes fizetést kapott az urától.
A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk.
Így készül a borsodó: Kis lángon gőz fölött főzzük fel a bor, víz, tojássárgája és a többi összetevő keverékét. A mazsolát akár el is hagyhatjuk a borsodóból. A többit a receptben olvashatják…
A sonkás lasagne készítése során a tésztát készen vesszük, csak a tölteléket és a besamelmártást kell elkészítenünk. Az pedig nem túl nehéz!
A farsangi részeges csirke egyben sült finomság, azaz nem kell bajlódni a darabolással. Viszont nagyon kell figyelni a sütésnél, hogy le ne tapadjon a tepsi aljára! Van is egy tippünk, mivel lehet ezt elkerülni.
A borkocsonya egy érdekes, év végi, szilveszteri mulatságokhoz ajánlott alkohol tartalmú édesség.