Bőrös süldőkaraj

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Hozzávalók

  • 80 dkg süldőkaraj,
  • 4 evőkanál köménymag,
  • só.

Bőrös süldőkaraj elkészítése

  1. A kicsontozott karaj bőrös részét éles késsel lekaparjuk, és a bőrös felét néhány pillanatra vízbe mártjuk.
  2. A bordacsontokkal párhuzamos irányban kb. 1 cm-es távolságban a húsig bevagdaljuk.
  3. A húst megsózzuk, köménymaggal megszórjuk. (A bőrt nem szabad megsózni!)
  4. Bőrös részével felfelé rakjuk a tepsibe, leöntjük forró olajjal, és gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük.
  5. Felszeletelve, párolt káposztával tálaljuk.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 10 =