Bőrös süldőkaraj

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Hozzávalók

  • 80 dkg süldőkaraj,
  • 4 evőkanál köménymag,
  • só.

Bőrös süldőkaraj elkészítése

  1. A kicsontozott karaj bőrös részét éles késsel lekaparjuk, és a bőrös felét néhány pillanatra vízbe mártjuk.
  2. A bordacsontokkal párhuzamos irányban kb. 1 cm-es távolságban a húsig bevagdaljuk.
  3. A húst megsózzuk, köménymaggal megszórjuk. (A bőrt nem szabad megsózni!)
  4. Bőrös részével felfelé rakjuk a tepsibe, leöntjük forró olajjal, és gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük.
  5. Felszeletelve, párolt káposztával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenkettő =

Scroll to top