Bőrös süldőkaraj

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Hozzávalók

  • 80 dkg süldőkaraj,
  • 4 evőkanál köménymag,
  • só.

Bőrös süldőkaraj elkészítése

  1. A kicsontozott karaj bőrös részét éles késsel lekaparjuk, és a bőrös felét néhány pillanatra vízbe mártjuk.
  2. A bordacsontokkal párhuzamos irányban kb. 1 cm-es távolságban a húsig bevagdaljuk.
  3. A húst megsózzuk, köménymaggal megszórjuk. (A bőrt nem szabad megsózni!)
  4. Bőrös részével felfelé rakjuk a tepsibe, leöntjük forró olajjal, és gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük.
  5. Felszeletelve, párolt káposztával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

Scroll to top