A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.
Hozzávalók
- 80 dkg süldőkaraj,
- 4 evőkanál köménymag,
- só.
Bőrös süldőkaraj elkészítése
- A kicsontozott karaj bőrös részét éles késsel lekaparjuk, és a bőrös felét néhány pillanatra vízbe mártjuk.
- A bordacsontokkal párhuzamos irányban kb. 1 cm-es távolságban a húsig bevagdaljuk.
- A húst megsózzuk, köménymaggal megszórjuk. (A bőrt nem szabad megsózni!)
- Bőrös részével felfelé rakjuk a tepsibe, leöntjük forró olajjal, és gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük.
- Felszeletelve, párolt káposztával tálaljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!