Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített képeket, majd próbáld meg elkészíteni!
Különleges receptek
A különleges receptek azokat az ételeket, italokat gyűjtik, melyek máshova nem kategorizálhatóak. Egy példát mondok csak, hova tennéd a borkocsonya receptjét? Ha tehát nem találsz valamit abban a kategóriában, amelyben elsőre gondoltad az adott receptet, keresd fel a különleges receptek kategóriát!
Mogyorópuding
A mogyorópuding elkészítéséhez darált pörkölt mogyorót használunk, mogyoróöntettel tálaljuk. Főzött édesség.
Párolt vese velővel
Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd...
Endíviasaláta tejszínben párolva
Endíviasaláta megfűszerezve, olvasztott vajjal és tejszínnel meglocsolva alufólia alatt párolódik a sütőben. Egyszerű, finom tepsis recept.
Fagyi házilag készítve – fagyigép nélkül
Ha házilag készített fagyit fogyasztunk, akkor tudjuk miből készült. Ehhez a recepthez még fagyigép sem kell, csak egy fagyasztó szekrény.
Tojáslepény gazdagon receptje
A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele.
Zöldbabos lecsó receptje
Nyáron, friss zöldségekből elkészítve az igazi a zöldbabos lecsó, melynek alapja a zöldpaprika, paradicsom és a zöldbab - pici szalonnával.
Hideg gyümölcsrizs receptje
A hideg gyümölcsrizs tejberizsből és friss nyári gyümölcsökből készül. A desszert receptje egy igazán üdítő, gyümölcsös édességet takar.
Gyümölccsel töltött sárgadinnye receptje
Az éhség és a kánikulai szomjúság együttes csillapítására remek ötlet a gyümölccsel töltött sárgadinnye. Felnőtteknek egy kis likőrrel is megbolondíthatjuk...
Gyümölcsfagyi házilag
Gyümölcsfagyi készítése házilag úgy történik, hogy először összeturmixolunk egy csomó gyümölcsöt mascarponéval. A következő lépések a receptben!
Ananász sorbet
Az ananász sorbet remek nyári édesség, kicsit hasonlít a gyümölcsfagyira mert hideg, de azért mégis más. Hogy miben? Például abban, hogy ez egy alkoholos édesség!
Kókuszos túrógolyó
A kókuszos túrógolyó sütés nélkül, egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert. Édes, mogyorós recept.
Sólet csülökkel
Többféle húsból készül a sólet, de a füstölt csülök nem hiányozhat belőle - a mi receptünk szerint. A babot ne felejtsük el legalább 12 órára beáztatni, az ételünk sikere múlhat rajta!
Szusi egyszerűen
A Szusi - vagy ha jobban tetszik akkor Szushi - a japán konyha találmánya, ám a hozzávalói nálunk is megtalálhatók a boltokban!
Dinnye sorbet
A zöld húsú dinnyét pépesítjük, a sárga bélű dinnye húsából golyókat vágunk. Utóbbiakat jól megáztatjuk konyakban a dinnye sorbet elkészítéséhez. Persze van még vele más teendő is!
Melba kehely
Ahogy szoktuk mondani, ami benne van a melba kehelyben, az külön-külön is finom, akkor összeállítva miért ne lenne az? A fő összetevő szerintem az őszibarack, de lehet hogy más a vanília fagylaltra, vagy a Maraschino likőrre szavaz.
Sárgabarackhab
Habot verünk a tojásfehérjéből, majd belekeverjük a sárgabarackot és a vaníliás cukrot. A sárgabarackhabot előhűtött poharakba tálaljuk.
Sárgabaracksajt
A hámozott, magozott sárgabarackot főzzük, átpasszírozzuk, cukrozzuk adunk hozzá diót. Vékonyan kiöntve szárítjuk. A sárgabaracksajt elkészítése.
Margarita sorbet
A margarita sorbet - vagy margarita fagyi - készítésekor a megfagyott masszát csillag alakúra vágva kínáljuk.
Padlizsántokány
A padlizsántokányhoz elkészítjük a pörkölt alapot a szalonnából, hagymából és pirospaprikából, majd ebben pároljuk a padlizsánt. A liszttel elkevert tejföllel készre főzzük.
Házi vaníliaízű fagylalt
A házi vanília ízű fagylaltot fagylaltgépben készítjük el. Puncs, csoki, vagy gyümölcs hozzáadásával tudjuk variálni az ízeket.
Virslis lecsó
A paradicsom, paprika és a vöröshagyma mellett most a virsli is főszerepet kap a lecsóban: így készül a virslis lecsó.
Magyaros nyárs patisszonnal
A nyárs sorrendje: patisszon, 1 karika gyulai kolbász, patisszon, kockára vágott füstölt szalonna, patisszon, majd ismét a kolbász.
Ribizlivel töltött alma
Így készül ribizlivel töltött alma: citromlével ízesítet cukros szirupban félpuhára főzzük az almát, ebbe töltjük a tejszínhabba kevert ribizlit.