Hekk forrólevegős sütőben
Részletesen elmondom, hogyan készül a hekk forrólevegős sütőben. Recept képekkel, lépésről lépésre.
Nyári receptek közé a könnyű ételek, hideg édességek és a nehéz, rostélyos, bográcsos receptek egyaránt bekerültek. Ilyenkor kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket – kivéve talán egy-egy esti bográcsozás, szabadtéri grillezés alkalmával.
A nyár a könnyű ételeknek, lédús gyümölcsöknek, kalóriaszegény zöldséges ételeknek kedvez, de nem felejtettük ki a fagyit, a sorbetet, és a többi hideg édességet sem! Folyamatosan gyarapodó, nyári receptjeinket jó szívvel ajánljuk figyelmedbe!
Részletesen elmondom, hogyan készül a hekk forrólevegős sütőben. Recept képekkel, lépésről lépésre.
Kolbásszal, lebbencstésztával készítünk slambucot, ráadásul a szabadban. Nézd meg a receptet és próbáld ki!
Kekszes őzgerinc recept pontos mennyiségekkel és részletes leírással. És egy tippel ahhoz, hogy az egyébként is rövid elkészítési időn hogy tudsz még faragni…
Ez a töltött cukkini csirkemellel készül, gyrosos fűszerezéssel. A receptből azt is megtudhatod, hogy kell-e bele tejföl, illetve milyen körettel érdemes a töltött cukkinit tálalni.
Ebben a hagyományos receptben arra is választ kapsz, hogy meddig tárolható a szilvásgombóc, lehet-e fagyasztani és mi a legfinomabb gombóc titka.
Egyszerű málnás-pudingos süti, melyet nyáron, a málna szezon idején kár lenne kihagyni. Megfőzöd a pudingot lekevered a tésztát, összeállítod a sütit és megsütöd. Ennyi.
Aki szereti a bundázott zöldségeket, annak kihagyhatatlan lesz a rántott cukkini. Nézd meg a részletes leírást és a recepthez készített képeket, majd próbáld meg elkészíteni!
A szalonnás cukkini serpenyőben készül, egy igazi parasztos étel, hiszen szalonnával, hagymával és krumplival készítjük el. Próbáld ki ezt az igazán finom ételt!
A grízes meggyes réteshez a magunk készítette rétestésztát a finom, szaftos, meggyes töltelékkel megtöltjük és aranybarnára sütjük. Próbáld meg elkészíteni, ehhez a recept képekkel, pontos mennyiségekkel és részletes leírással áll a rendelkezésedre!
Gyorsan elkészül az egyszerű meggyes pite, az egyik legfinomabb házi süti friss gyümölcsből nyár elején. A pontos mennyiségek és a részletes recept képekkel segít, így te is el tudod készíteni!
A gyümölcsös túrótorta őszibarackkal, őszibarack kompóttal, vagy ízlés szerinti más gyümölccsel/kompóttal is készíthető. Sütés nélkül készíthető édes sütemény, igazi üdítő édesség!
A lángos a strandolás egyik alapvető kelléke, ám ezt a kelt tésztából készülő finomságot odahaza is könnyen elkészíthetjük.
Egy adag frissítő mentaital készíthető ebből a receptből kiindulva. Az arányok tetszés szerint változtathatók, továbbá mentaszirup helyett…
A jeges ribizli shake jól lehűtve egy frissítő, alkoholmentes nyári ital. Mi így készítjük.
Ha házilag készített fagyit fogyasztunk, akkor tudjuk miből készült. Ehhez a recepthez még fagyigép sem kell, csak egy fagyasztó szekrény.
Friss, gyümölcsös, nyári desszert a barackos túrótorta, melyhez 1 kg sárgabarackot használunk fel. Ennek a hideg desszertnek a legnagyobb előnye a forró nyári napokon, hogy az elkészítéséhez nem kapcsoljuk be a sütőt!
Friss ribizlit és levesben főtt marhahúst használunk fel ehhez a recepthez, de ha nincs kedvünk levest készíteni, akkor leveskockát tegyünk a vízbe és úgy főzzük puhára a húst!
Körettel és tartármártással tálalva írjuk a receptben a rántott, sajtos salátalevelet, de vannak akik szerint főzelékkel fogyasztva is isteni. Egy próbát megér!
Először megsütjük a krumplit, majd elkészítjük a rokfort sajtos szószt, amivel később leöntjük a burgonyákat.
A kolbászos, szalonnás ételeket nem kalóriacsökkentő célból fogyasztjuk, így ez a tojáslepény sem a karcsúsodni vágyóknak szól. A recept elkészítése során olyan serpenyőre lesz szükségünk, amit a sütőbe is be tudunk tenni, azaz nem műanyag a nyele.
Nyári salátáink közül a gyümölcsös radichetta salátát ajánljuk figyelmükbe. A tikkasztó hőségben akár ebédre is kitűnő, hisz könnyű étel, ízletes, ráadásul lédús, ami ugyancsak hasznos a kánikulai melegben.
Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. Kihagytunk valamit?
Ritkán élünk azzal a lehetőséggel, hogy főételek, saláták alapanyagaként is felhasználjuk a gyümölcsöket. A diós almás sonkasaláta egy üdítő kivétel.
A csiperkegombát visszatöltjük saját magába, így kapjuk ezt a finom előételt, amit nyáron a könnyű étkezések idején körettel akár főételként is feltálalhatunk. A tölteléket variáljuk bátran!