Rizses halragu

Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar idén is rántott halat enni, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 50-60 dkg halfilé,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 7 evőkanál liszt,
  • 7 evőkanál vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 dl fehér bor,
  • 20-25 dkg rizs,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • ketchup,
  • bors.

A rizses halragu elkészítése

  1. A halfilét kockára vágjuk, 2-3 dl sós vízben 10 percig főzzük.
  2. A vajból és lisztből rántást készítünk, felengedjük a hal főzőlevével.
  3. Jól kiforraljuk a hozzáadott-fehér borral és a ketchuppal.
  4. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal.
  5. Beleöntjük a tűzhelyről levett forró mártásba és belerakjuk a haldarabokat.
  6. A rizsből kosárkát formálunk, közepébe tesszük a ragut, petrezselyemmel megszórjuk és forrón tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenöt − tizenhárom =

Scroll to top