Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar idén is rántott halat enni, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét. Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 50-60 dkg halfilé,
- 2 evőkanál olaj,
- 7 evőkanál liszt,
- 7 evőkanál vaj,
- 2 tojássárgája,
- 1,5 dl tejföl,
- 1 dl fehér bor,
- 20-25 dkg rizs,
- petrezselyemzöld,
- só,
- ketchup,
- bors.
A rizses halragu elkészítése
- A halfilét kockára vágjuk, 2-3 dl sós vízben 10 percig főzzük.
- A vajból és lisztből rántást készítünk, felengedjük a hal főzőlevével.
- Jól kiforraljuk a hozzáadott-fehér borral és a ketchuppal.
- A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal.
- Beleöntjük a tűzhelyről levett forró mártásba és belerakjuk a haldarabokat.
- A rizsből kosárkát formálunk, közepébe tesszük a ragut, petrezselyemmel megszórjuk és forrón tálaljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!