Rizses halragu

Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar idén is rántott halat enni, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 50-60 dkg halfilé,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 7 evőkanál liszt,
  • 7 evőkanál vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 1,5 dl tejföl,
  • 1 dl fehér bor,
  • 20-25 dkg rizs,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • ketchup,
  • bors.

A rizses halragu elkészítése

  1. A halfilét kockára vágjuk, 2-3 dl sós vízben 10 percig főzzük.
  2. A vajból és lisztből rántást készítünk, felengedjük a hal főzőlevével.
  3. Jól kiforraljuk a hozzáadott-fehér borral és a ketchuppal.
  4. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal.
  5. Beleöntjük a tűzhelyről levett forró mártásba és belerakjuk a haldarabokat.
  6. A rizsből kosárkát formálunk, közepébe tesszük a ragut, petrezselyemmel megszórjuk és forrón tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + kilenc =

Scroll to top