Bőrös süldőkaraj
A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.
A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.
A régi magyar babonáknak paraszti gyökereik vannak és az újév utolsó és első napjának meghatározó szerep jut. Az újév első napján elfogyasztott ételek határozzák meg, hogy a következő évünk hogyan alakul, azaz lesz termésünk a földeken vagy nem és a sorsunk egyéb pontjait is meghatározza.
A tormás malachús úgy készül, hogy szeletelés után feltesszük főni a húst. A folytatás a receptben!
Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!
A tordai lacipecsenye bőrös malackarajból készül, rendkívül egyszerű eljárással. A recept mindössze négy sor és az elkészítési idő sem hosszú. Gyors receptek a kedvencek között.