Ínycsiklandó sült oldalas

Palócos oldalas zöldbabbal

Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük: Palócos oldalas Hozzávalók 80 dkg oldalas 60 dkg zöldbab 2-3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré kaukkfű pirosparika őrölt bors só Az oldalas...

Rácponty | Halas receptek

Rácponty

A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, viszonylag magas kalóriatartalmú húsétel.

paradicsomos, hal, tonhal, halkonzerv, tonhal konzerv

Paradicsomos halsaláta

A paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors recept. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egészséges, akkor igazán érdemes kipróbálni! Frissítő tavaszi recept a kedvencek között.

Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Locsolókoktél

Recept: Húsvét hétfő reggele a locsolóké, nekik ajánljuk ezt a friss koktélt. Mint már többször céloztam rá, ne csak itassuk, etessük is a locsolókat! Ehhez ajánlom vendégváró sós süteményeinket! Kellemes húsvéti ünnepeket!

Töltött paprika paradicsomszósszal

Paradicsommártás

A paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. Rántással így is el lehet készíteni.

Ital receptek: Ital, italok, koktélok, forralt bor

Bájital

Valentin nap! Mindig remek ötlet, de ezen a napon a bájital egyenesen telitalálat. Azért ma adjuk közre, hogy legyen idő kísérletezgetni vele a nagy napig!

Paradicsomos borjúszelet

Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük,...

Scroll to top