Vegán lasagne
A vegán lasagne (lazannya) egy tepsiben sült, rakott tésztaféleség, sok paradicsommal és más zöldséggel, hús és sajt nélkül. Nézd meg hogy készítjük mi cukkinivel és padlizsánnal!
Kedvenc paradicsomos receptek az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a recept egyik fő jellemzője az, hogy paradicsomos.
Ez lehet olaszos étel, amerikai koktél, vagy magyar leves: a lényeg a receptben a paradicsomon van.
A vegán lasagne (lazannya) egy tepsiben sült, rakott tésztaféleség, sok paradicsommal és más zöldséggel, hús és sajt nélkül. Nézd meg hogy készítjük mi cukkinivel és padlizsánnal!
A Vegán rakott cukkini elkészítése nem okozhat gondot, ha megfelelően válogatod össze az alapanyagokat. Nézd meg a receptet!
A tepsiben már csak összepirítjuk a rizst és a többi hozzávalót. Sajtos takaró alatt kerül a sütőbe a paradicsomos, fűszeres rizs.
Ízletes tepsis étel a gombával, sajttal, paradicsommal készített rizs, melyről a neve tulajdonképpen mindent elmond. Miután megsütöttük, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük: Palócos oldalas Hozzávalók 80 dkg oldalas 60 dkg zöldbab 2-3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré kaukkfű pirosparika őrölt bors só Az oldalas … Olvass tovább
A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.
Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. Kihagytunk valamit?
A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, viszonylag magas kalóriatartalmú húsétel.
A paradicsomos-húsos lasagne egy tepsiben rétegezett, sajtos rakott étel. A hozzávalókat rétegeljük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és mehet is a forró sütőbe!
A paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors recept. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egészséges, akkor igazán érdemes kipróbálni! Frissítő tavaszi recept a kedvencek között.
Hagymát pirítunk, majd belerakjuk a gombát, fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Jól összepirítjuk, majd tálalható. Milyen gombát használjunk hozzá? Ízlés szerint!
A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a tűzálló tálban a pásztorbordát.
A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.
Így készül a zöldséges szendvics: a megpárolt gombaszeleteket, paradicsomot és tojást felváltva rakosgatjuk az előzőleg megkent kenyérszeletekre.
A sonkás lasagne készítése során a tésztát készen vesszük, csak a tölteléket és a besamelmártást kell elkészítenünk. Az pedig nem túl nehéz!
A paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. Rántással így is el lehet készíteni.
Valentin nap! Mindig remek ötlet, de ezen a napon a bájital egyenesen telitalálat. Azért ma adjuk közre, hogy legyen idő kísérletezgetni vele a nagy napig!
Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, … Olvass tovább