Recept:
Húsvét hétfő reggele a locsolóké, nekik ajánljuk ezt a friss koktélt. Mint már többször céloztam rá, ne csak itassuk, etessük is a locsolókat! Ehhez ajánlom vendégváró sós süteményeinket! Kellemes húsvéti ünnepeket!
Kedvenc paradicsomos receptek az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a recept egyik fő jellemzője az, hogy paradicsomos.
Ez lehet olaszos étel, amerikai koktél, vagy magyar leves: a lényeg a receptben a paradicsomon van.
A vegán lasagne (lazannya) egy tepsiben sült, rakott tésztaféleség, sok paradicsommal és más zöldséggel, hús és sajt nélkül. Nézd meg hogy készítjük mi cukkinivel és padlizsánnal!
A Vegán rakott cukkini elkészítése nem okozhat gondot, ha megfelelően válogatod össze az alapanyagokat. Nézd meg a receptet!
A tepsiben már csak összepirítjuk a rizst és a többi hozzávalót. Sajtos takaró alatt kerül a sütőbe a paradicsomos, fűszeres rizs.
Ízletes tepsis étel a gombával, sajttal, paradicsommal készített rizs, melyről a neve tulajdonképpen mindent elmond. Miután megsütöttük, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük: Palócos oldalas Hozzávalók 80 dkg oldalas 60 dkg zöldbab 2-3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré kaukkfű pirosparika őrölt bors só Az oldalas … Olvass tovább
A szeletelt és megsütött oldalasra rászűrjük a külön készített paradicsomos ragut. A kész ételt petrezselymes krumplival tálaljuk.
Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. Kihagytunk valamit?
A csirkés garnélás tészta nem fogja megterhelni senkinek sem a gyomrát, így jó szívvel ajánljuk a forró nyári napokra is.
Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, viszonylag magas kalóriatartalmú húsétel.
A paradicsomos-húsos lasagne egy tepsiben rétegezett, sajtos rakott étel. A hozzávalókat rétegeljük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és mehet is a forró sütőbe!
A paradicsomos halsaláta receptünkre igazán érvényesek azok a megállapítások, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors recept. Ha még azt is hozzátesszük, hogy egészséges, akkor igazán érdemes kipróbálni! Frissítő tavaszi recept a kedvencek között.
Hagymát pirítunk, majd belerakjuk a gombát, fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Jól összepirítjuk, majd tálalható. Milyen gombát használjunk hozzá? Ízlés szerint!
A pásztorborda egy tepsis, rakott sertés recept, melyhez a burgonyát először megfőzzük, a húst pedig megsütjük. Ezután állítjuk össze a tűzálló tálban a pásztorbordát.
A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.
A népszerű hawai pizza beborítása ízlés dolga, de erről a tésztáról egy valami nem hiányozhat: az ananász!
Hidegen fogyasztandó leves a gazpacho. A paradicsomot, paprikát és a kovászos uborkát és a többi összetevőt összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk.
Így készül a zöldséges szendvics: a megpárolt gombaszeleteket, paradicsomot és tojást felváltva rakosgatjuk az előzőleg megkent kenyérszeletekre.
Húsvét hétfő reggele a locsolóké, nekik ajánljuk ezt a friss koktélt. Mint már többször céloztam rá, ne csak itassuk, etessük is a locsolókat! Ehhez ajánlom vendégváró sós süteményeinket! Kellemes húsvéti ünnepeket!
A sonkás lasagne készítése során a tésztát készen vesszük, csak a tölteléket és a besamelmártást kell elkészítenünk. Az pedig nem túl nehéz!
A paradicsommártást (vagy paradicsomszószt) fogyaszthatjuk húsgombóccal, rántott kellevéllel, vagy tehetjük akár kifőtt tésztákra is. Rántással így is el lehet készíteni.
Valentin nap! Mindig remek ötlet, de ezen a napon a bájital egyenesen telitalálat. Azért ma adjuk közre, hogy legyen idő kísérletezgetni vele a nagy napig!
Hamarosan elkezdjük készülődésünket Valentin napra. Addig a milánói ropogóst kínáljuk, ami egy különleges egytálétel.
Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, … Olvass tovább
Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek
A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.