Egyszerű, vegán medvehagyma-krémleves recept növényi tejszínnel. Hamar elkészíthető, friss tavaszi leves. Próbáld ki!
Leves receptek
Levest az étkezések bevezetéseként szoktunk ajánlani, a leves receptek közül mi elsősorban a meleg leveseket szeretjük.
Egy praktikus tanács a készítésükhöz: a levesek akkor ízletesek, ha lassan főzzük őket. Még ízletesebbek, ha a szabadban készülnek.
Természetesen van főzés nélkül készíthető és hidegen tálalható étel is a leves receptek között.
Leves receptek
Nézd meg és próbáld ki a leveseket!
Tárkonyos húsgombóc leves
Egyszerű tárkonyos húsgombóc leves recept, ami kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető. Egyszer készítsd el próbaképp, aztán pedig megszokásból (Mert annyira finom)!
Zöldséges bableves
Böjt idejére, illetve vegánoknak ajánlott a zöldséges bableves, ami hús nélkül készül, ennek ellenére nagyon kiadós.
Lencsegulyás
Lencsegulyás recept füstölt csülökkel. A finom, gazdagon készített leves különösen Újévkor ajánlott, hogy a lencse meghozza a szerencsét. Nézd meg a receptet!
Székelykáposzta recept
Savanyú káposztából és sertéshúsból készítsünk egy finom székelygulyást, melyet úgy is emlegetnek, hogy székelykáposzta. A recept képpel, pontos instrukciókkal és mennyiségekkel olvasható, így könnyen elkészíthető.
Frankfurti leves
Frankfurti leves finom, tartalmas étel, melyet minden időszakban szívesen fogyasztunk. A hagyományos receptnek a virsli, a krumpli és a kelkáposzta adja meg a jellegzetességét. Laktató és nagyon finom étel. A frankfurti leves hagyományos elkészítését írjuk le, azaz a frankfurti leves ebben a receptben rántással készül.
Húsleves gazdagon – húsleves recept
A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.
Pulykaleves
Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.
Erdélyi velős káposztaleves
Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!
Húsos csontleves
Húsos sertés karajcsontból és sokféle zöldségből készítjük a közkedvelt levest. A csontról lefejtett hússal tálaljuk.
Malacaprólék-leves
Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.
Korhelyleves
Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi savanyú káposztával és füstölt csülökkel készítjük, így az igazi!
Jókai-bableves
A híres névadónak is elkerekedne a szeme, ha a róla elnevezett leveshez a babot nem áztatnánk be egy nappal a felhasználás előtt. Mert aki ráharap a főtelen, kemény babszemre, annak elmegy a kedve az egésztől...
Erőleves fácánból
Ehhez az erőleveshez nem csak fácánhúst, hanem más vad húst, (szarvast, vagy őzt) is használunk. Utóbbit darálva tesszük az ételbe.
Téli húsosfazék
A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A "kemény" leveseket kedvelőknek ajánljuk.
Falusi disznótoros leves belsőségekből
Tüdő, szív, máj, az alapja a falusi disznótoros levesünknek. Aki szereti az erősebb ízeket, az főzhet bele sertés húsos csontot is, nem fogja vele elrontani! A leves pikantériáját a tejföl és a citrom fogja megadni.
Krumplis sárgarépa-krémleves
A sárgarépa-krémleves elkészítéséhez szükségünk lesz kész zöldséglevesre, amit akár leveskockából is megfőzhetünk. A részletes leírás alapján próbáld meg elkészíteni ezt az olcsó és finom levest!
Őszi gesztenyézés a kicsikkel
Ha gesztenyézni megyünk a kicsikkel, akkor egy csomó gesztenyével fogunk hazamenni. Mit kezdjünk vele? Finom gesztenyés ételek, sütemények...
Sütőtökös bableves receptje
Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt héjába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt...
Borleves
A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!
Burgonyapüré leves receptje
A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
Fokhagymás uborkaleves receptje
Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jólesik!
Csülkös babgulyás
Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor lesz a legfinomabb a babgulyásunk, ha a babot egy éjszakán át... Na vajon mit tegyünk vele? Kiderül a receptből.
Tejszines gombakrémleves
Gombakrémlevesehez elvileg nem kell levesgyöngy, mi azonban keveseltük a pirított gombát a levesben, ezért dúsítottunk egy kicsit! Egy finom krémes leves gombával, tejszínnel készítve.