Zöldborsóleves
Zöldborsóleves galuskával, sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen ételt mirelitből készíteni! (Egyébként szabad…)
Levest az étkezések bevezetéseként szoktunk ajánlani, a leves receptek közül mi elsősorban a meleg leveseket szeretjük.
Egy praktikus tanács a készítésükhöz: a levesek akkor ízletesek, ha lassan főzzük őket. Még ízletesebbek, ha a szabadban készülnek.
Természetesen van főzés nélkül készíthető és hidegen tálalható étel is a leves receptek között.
Nézd meg és próbáld ki a leveseket!
Zöldborsóleves galuskával, sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen ételt mirelitből készíteni! (Egyébként szabad…)
Egyszerű, vegán medvehagyma-krémleves recept növényi tejszínnel. Hamar elkészíthető, friss tavaszi leves. Próbáld ki!
Egyszerű tárkonyos húsgombóc leves recept, ami kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető. Egyszer készítsd el próbaképp, aztán pedig megszokásból (Mert annyira finom)!
Böjt idejére, illetve vegánoknak ajánlott a zöldséges bableves, ami hús nélkül készül, ennek ellenére nagyon kiadós.
Lencsegulyás recept füstölt csülökkel. A finom, gazdagon készített leves különösen Újévkor ajánlott, hogy a lencse meghozza a szerencsét. Nézd meg a receptet!
Savanyú káposztából és sertéshúsból készítsünk egy finom székelygulyást, melyet úgy is emlegetnek, hogy székelykáposzta. A recept képpel, pontos instrukciókkal és mennyiségekkel olvasható, így könnyen elkészíthető.
Frankfurti leves finom, tartalmas étel, melyet minden időszakban szívesen fogyasztunk. A hagyományos receptnek a virsli, a krumpli és a kelkáposzta adja meg a jellegzetességét. Laktató és nagyon finom étel. A frankfurti leves hagyományos elkészítését írjuk le, azaz a frankfurti leves ebben a receptben rántással készül.
A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.
Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk.
Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!
Húsos sertés karajcsontból és sokféle zöldségből készítjük a közkedvelt levest. A csontról lefejtett hússal tálaljuk.
Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.
Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi savanyú káposztával és füstölt csülökkel készítjük, így az igazi!
A híres névadónak is elkerekedne a szeme, ha a róla elnevezett leveshez a babot nem áztatnánk be egy nappal a felhasználás előtt. Mert aki ráharap a főtelen, kemény babszemre, annak elmegy a kedve az egésztől…
Ehhez az erőleveshez nem csak fácánhúst, hanem más vad húst, (szarvast, vagy őzt) is használunk. Utóbbit darálva tesszük az ételbe.
A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A „kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk.
Tüdő, szív, máj, az alapja a falusi disznótoros levesünknek. Aki szereti az erősebb ízeket, az főzhet bele sertés húsos csontot is, nem fogja vele elrontani! A leves pikantériáját a tejföl és a citrom fogja megadni.
A sárgarépa-krémleves elkészítéséhez szükségünk lesz kész zöldséglevesre, amit akár leveskockából is megfőzhetünk. A részletes leírás alapján próbáld meg elkészíteni ezt az olcsó és finom levest!
Ha gesztenyézni megyünk a kicsikkel, akkor egy csomó gesztenyével fogunk hazamenni. Mit kezdjünk vele? Finom gesztenyés ételek, sütemények…
Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt héjába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt…
A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!
A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
Nyári levesnek, hidegen ajánljuk a fokhagymás uborkalevest, de ízlés szerint akár forrón is fogyasztható. A rekkenő hőségben biztosan jólesik!
Ha előkerül a bogrács, akkor tuti, hogy előbb vagy utóbb babgulyás is fő benne! Akkor lesz a legfinomabb a babgulyásunk, ha a babot egy éjszakán át… Na vajon mit tegyünk vele? Kiderül a receptből.