Aranygaluska muffin élesztő nélkül

Ez az aranygaluska muffin élesztő nélkül készül, de a tésztája ugyan olyan omlós és finom lesz, mint a hagyományos módon készített aranygaluskáé. Természetesen vaníliasodóval tálaljuk, mert úgy az igazi!

Aranygaluska muffin recept


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Gyorsan elkészíthető desszert, kevesebb mint egy óra alatt. Hiszen nem kell keleszteni!

Hozzávalók

  • 36 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 8 evőkanál darált dió

Vaníliasodóhoz

  • 1 liter tej
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dkg vaj

Az aranygaluska muffin elkészítése

  1. Szitáld át a lisztet és keverd bele a sütőport.
  2. A tojást a cukorral és az olajjal keverd ki habosra, majd add hozzá a lisztet és a joghurtot.
  3. Miután alaposan összedolgoztad a tésztát, a muffin sütőformát béleld ki muffin papírral.
  4. Kapcsold be a sütőt, kezd előmelegíteni 180 fokra.
  5. Az aranygaluska muffin nyers tésztájából tegyél egy kanálnyit a sütőpapirokba. Ezután szórd meg darált dióval (ne sajnáld a diót!), majd újra egy kanál massza jön, dió és így tovább.
  6. Kb.: 3/4-ig töltsd meg a formát a diós tésztás keverékkel úgy, hogy a tetejére dió kerüljön.
  7. Az előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 25 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta közepe nem maradt-e nyers!
  8. Amíg sül a tészta, elkészítheted a vaníliás öntetet.
  9. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel keverd össze csomómentesre.
  10. A tejet a vaníliás cukorral tedd fel főni, majd amikor felforrt, akkor ötsd hozzá a tojásos-lisztes masszát.
  11. Kevergetés mellett forrald össze
  12. Mikor kész, vedd le a tűzről és add hozzá a vajat, jól keverd el benne.
Egyet eltörtem az aranygaluska muffinok közül, hogy lásd az omlós puha tészta belsejét

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A recept alapján szerintem Te is simán el tudod készíteni ezt a finom édességet. De van még pár dolog, amit érdemes figyelembe venned, ha igazán finom desszertet akarsz készíteni.

További tippek a vaníliás-diós édesség elkészítéséhez

A tészta összeállításakor sokan kihagyják a liszt átszitálását. Pedig a szitálástól könnyebb, lágyabb lesz a tészta. Szerintem ne hagyd ki ezt az egyszerű dolgot, én sosem teszem.

A muffin sütése közben ne nyitogasd a sütő ajtaját! Úgyis látod, hogy mikor sült szép barnára a tészta. A sok sütőajtó nyitogatástól összeeshet a muffin, csúnya és tömött lesz.

Elkészült az aranygaluska muffin

A vaníliasodó készítésekor fontos, hogy folyamatosan kevergesd az öntetet, mert különben leég. A legérzékenyebb rész, amikor a tojásos-lisztes keveréket adod hozzá a tejhez.

Vaníliás öntetet pudingporból is készíthetsz.

Összefoglaló

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

húsz − 13 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház