Quantcast

Aranygaluska muffin élesztő nélkül

Ez az aranygaluska muffin élesztő nélkül készül, de a tésztája ugyan olyan omlós és finom lesz, mint a hagyományos módon készített aranygaluskáé. Természetesen vaníliasodóval tálaljuk, mert úgy az igazi!

Aranygaluska muffin recept

Gyorsan elkészíthető desszert, kevesebb mint egy óra alatt. Hiszen nem kell keleszteni!

Hozzávalók

  • 36 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 8 evőkanál darált dió

Vaníliasodóhoz

  • 1 liter tej
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dkg vaj

Az aranygaluska muffin elkészítése

  1. Szitáld át a lisztet és keverd bele a sütőport.
  2. A tojást a cukorral és az olajjal keverd ki habosra, majd add hozzá a lisztet és a joghurtot.
  3. Miután alaposan összedolgoztad a tésztát, a muffin sütőformát béleld ki muffin papírral.
  4. Kapcsold be a sütőt, kezd előmelegíteni 180 fokra.
  5. Az aranygaluska muffin nyers tésztájából tegyél egy kanálnyit a sütőpapirokba. Ezután szórd meg darált dióval (ne sajnáld a diót!), majd újra egy kanál massza jön, dió és így tovább.
  6. Kb.: 3/4-ig töltsd meg a formát a diós tésztás keverékkel úgy, hogy a tetejére dió kerüljön.
  7. Az előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 25 percig süsd. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta közepe nem maradt-e nyers!
  8. Amíg sül a tészta, elkészítheted a vaníliás öntetet.
  9. A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel keverd össze csomómentesre.
  10. A tejet a vaníliás cukorral tedd fel főni, majd amikor felforrt, akkor ötsd hozzá a tojásos-lisztes masszát.
  11. Kevergetés mellett forrald össze
  12. Mikor kész, vedd le a tűzről és add hozzá a vajat, jól keverd el benne.
Egyet eltörtem az aranygaluska muffinok közül, hogy lásd az omlós puha tészta belsejét

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A recept alapján szerintem Te is simán el tudod készíteni ezt a finom édességet. De van még pár dolog, amit érdemes figyelembe venned, ha igazán finom desszertet akarsz készíteni.

További tippek a vaníliás-diós édesség elkészítéséhez

A tészta összeállításakor sokan kihagyják a liszt átszitálását. Pedig a szitálástól könnyebb, lágyabb lesz a tészta. Szerintem ne hagyd ki ezt az egyszerű dolgot, én sosem teszem.

TopMark webáruház

A muffin sütése közben ne nyitogasd a sütő ajtaját! Úgyis látod, hogy mikor sült szép barnára a tészta. A sok sütőajtó nyitogatástól összeeshet a muffin, csúnya és tömött lesz.

Elkészült az aranygaluska muffin

A vaníliasodó készítésekor fontos, hogy folyamatosan kevergesd az öntetet, mert különben leég. A legérzékenyebb rész, amikor a tojásos-lisztes keveréket adod hozzá a tejhez.

Vaníliás öntetet pudingporból is készíthetsz.

Összefoglaló

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × 5 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház