Köröm, füle, farka pörkölt

Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk…

Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!

Sertésből, disznótorok idejére: Köröm, füle, farka pörkölt

Sertésköröm, füle, farka pörkölt

Hozzávalók

  • 1,5 kg köröm, fül, farok,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • köménymag,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,
  • só.

Így készül a pörkölt körömből, füléből, farkából

  1. A körmöt, a fület és a farkat leperzseljük, és nagyon alaposan megmossuk.
  2. A körmöt hosszában, majd az ízületeknél keresztben elvágjuk.
  3. Olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a köménymagot, a zúzott fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Azonnal felengedjük 4 dl vízzel, megsózzuk, és felforraljuk.
  5. Beletesszük az összevágott húsokat, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús a csontról lefő.
  6. Főtt burgonyával tálaljuk.

Nyugodtan fogjuk meg kézzel a csontokat! Ez az a vegyespörkölt, amit hosszú ideig lehet cuclizni, cupákolni, amíg a csontról le nem jön az a finom, puhára főtt hús…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × négy =

Scroll to top