Köröm, füle, farka pörkölt

Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk…

Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!

Sertésből, disznótorok idejére: Köröm, füle, farka pörkölt

Sertésköröm, füle, farka pörkölt

Hozzávalók

  • 1,5 kg köröm, fül, farok,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • köménymag,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,
  • só.

Így készül a pörkölt körömből, füléből, farkából

  1. A körmöt, a fület és a farkat leperzseljük, és nagyon alaposan megmossuk.
  2. A körmöt hosszában, majd az ízületeknél keresztben elvágjuk.
  3. Olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a köménymagot, a zúzott fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Azonnal felengedjük 4 dl vízzel, megsózzuk, és felforraljuk.
  5. Beletesszük az összevágott húsokat, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús a csontról lefő.
  6. Főtt burgonyával tálaljuk.

Nyugodtan fogjuk meg kézzel a csontokat! Ez az a vegyespörkölt, amit hosszú ideig lehet cuclizni, cupákolni, amíg a csontról le nem jön az a finom, puhára főtt hús…

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × 2 =

Scroll to top