Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk…
Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!
Sertésköröm, füle, farka pörkölt
Hozzávalók
- 1,5 kg köröm, fül, farok,
- 4 evőkanál olaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- köménymag,
- 2 gerezd fokhagyma,
- pirospaprika,
- só.
Így készül a pörkölt körömből, füléből, farkából
- A körmöt, a fület és a farkat leperzseljük, és nagyon alaposan megmossuk.
- A körmöt hosszában, majd az ízületeknél keresztben elvágjuk.
- Olajban apróra vágott hagymát pirítunk, hozzáadjuk a köménymagot, a zúzott fokhagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
- Azonnal felengedjük 4 dl vízzel, megsózzuk, és felforraljuk.
- Beletesszük az összevágott húsokat, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús a csontról lefő.
- Főtt burgonyával tálaljuk.
Nyugodtan fogjuk meg kézzel a csontokat! Ez az a vegyespörkölt, amit hosszú ideig lehet cuclizni, cupákolni, amíg a csontról le nem jön az a finom, puhára főtt hús…