Spenót főzelék
Tény, hogy a spenót főzelék volt az egyik legutáltabb étel a suli menzán. Gyermekkorban nem népszerű a paraj, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom, ráadásul vitaminokban, ásványi anyagokban és vasban gazdag étel.
A főzelék annak ellenére hogy zöldség a fő alapanyaga, főételnek minősül. Kínáljuk fasírozottal, tükörtojással, vagy sült kolbásszal. Amit a főzelék mellé adunk, az a feltét és általában erősebb íze van mint magának a főzeléknek. Ha nem kedveled az összes zöldséget, akkor is tudsz majd megfelelő receptet választani ebből a kategóriából! Ilyen receptek bőségesen előfordulnak oldalunkon!
Tény, hogy a spenót főzelék volt az egyik legutáltabb étel a suli menzán. Gyermekkorban nem népszerű a paraj, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom, ráadásul vitaminokban, ásványi anyagokban és vasban gazdag étel.
Ez a szárazbab főzelék recept a hagyományos ízeket varázsolja a tányérodba. Részletes recept pontos mennyiségekkel, videóval.
A tejfölös krumplifőzelék habarással készül a mi receptünk szerint. A részletes leírás, pontos hozzávalók és a recept fotók mellett azt is eláruljuk, hogyan lehet finomabban, krémesebbre sűríteni a krumplifőzeléket.
A lencsefőzelék kolbásszal egy ízletes főzelékféle finom feltéttel, ami egyszerűen elkészíthető. Az elkészült étel képei, részletes leírás a receptben, melyek alapján a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni!
Gyerekkorunkban hívtuk beton főzeléknek a sárgaborsó főzeléket, és akkor nem is kedveltük annyira. Felnőtt fejjel már más a véleményünk! Főleg ha virsli, sült oldalas, vagy pörkölt is van hozzá…
Sóskamártás, vagy sóskafőzelék? Az igazság az, hogy többen, többféleképpen nevezik ezt a friss tavaszi ételt. Nekünk inkább a mártás a szimpatikus és főtt marhahússal, főtt burgonyával fogyasztjuk.
Az egyik legfinomabb főzelék fajta a kelkáposzta főzelék. Mi fasírozottal vagy sült oldalassal, sült hússal tálaljuk. Egy tippet is adunk a receptben arra, hogyan kerüld el, hogy felpuffasszon a kelkáposzta!
A töltött paprika ebben a receptben rántással készül. Lépésről lépésre leírtuk mit és hogyan kell csinálni, tehát bátran bevállalhatod te is, még ha nem is vagy egy profi háziasszony!
A pirított hagymához hozzáadjuk a pirospaprikát és a tököt. Felforraljuk, zöldpaprikát, paradicsomot és habarást adunk hozzá, a végén nyakon öntjük tejszínnel. Kész a tökpaprikás.
Nagyjából egy óra alatt elkészíthető ez a finom darált hússal töltött karalábé. A tavaszi ételek közül a zsenge karalábéból készített főzelék akár vacsorára, akár ebédre remek fogás!
A zöldborsófőzelék természetesen más feltéttel is fogyasztható, mi a menzák tipikus tükörtojását ajánljuk hozzá. Sült hússal, kolbásszal is előszeretettel fogyasztjuk ezt a kicsit édeskés főzeléket.
A friss, zsenge tavaszi zöldségekből készítjük a vitaminfőzeléket, melynek fogyasztása a vegán és vegetáriánus étrendet követőknek is lehetséges. Próbáld meg elkészíteni, nagyon egyszerű!
Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek
A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.