Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!
Libamájgombóc
Hozzávalók
- 40 dkg libamáj,
- 2 db zsemle,
- 8 dkg vaj,
- 8 dkg liszt,
- 8 dkg gomba,
- 2 tojás,
- fél csokor petrezselyem,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 5 dl száraz vörösbor,
- 12 dkg reszelt sajt,
- őrölt fehér bors,
- só.
Így készítsd a karácsonyi libamájgombócot
- A libamájat a beáztatott és jól kinyomott zsemlékkel együtt áttörjük.
- Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaj felét, a tojást, az apró kockákra vágott gombát, a finomra vágott petrezselymet és a megpirított, zsírjától leszűrt szalonnakockákat.
- Borssal, sóval ízesítjük, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható anyagot kapjunk.
- Dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és a borban kifőzzük.
- Amikor a gombócok megfőttek, kiszedjük, és a megmaradt vajba tesszük.
- Rövid ideig ebben pirítjuk, majd sajttal meghintve tálaljuk.