Ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva

Egy különleges karácsonyi vacsorához olyan étel kell, amit korábban talán nem készítettünk el. Az ünnepi libamájgombóc vörösborban párolva pont megfelelő lenne? Lássuk a receptet!

Libamájgombóc

Hozzávalók

  • 40 dkg libamáj,
  • 2 db zsemle,
  • 8 dkg vaj,
  • 8 dkg liszt,
  • 8 dkg gomba,
  • 2 tojás,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 5 dl száraz vörösbor,
  • 12 dkg reszelt sajt,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

Így készítsd a karácsonyi libamájgombócot

  1. A libamájat a beáztatott és jól kinyomott zsemlékkel együtt áttörjük.
  2. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaj felét, a tojást, az apró kockákra vágott gombát, a finomra vágott petrezselymet és a megpirított, zsírjától leszűrt szalonnakockákat.
  3. Borssal, sóval ízesítjük, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázható anyagot kapjunk.
  4. Dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és a borban kifőzzük.
  5. Amikor a gombócok megfőttek, kiszedjük, és a megmaradt vajba tesszük.
  6. Rövid ideig ebben pirítjuk, majd sajttal meghintve tálaljuk.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

húsz − 15 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház