Székelykáposzta lábasban

Székelykáposzta recept

Savanyú káposztából és sertéshúsból készítsünk egy finom székelygulyást, melyet úgy is emlegetnek, hogy székelykáposzta. A recept képpel, pontos instrukciókkal és mennyiségekkel olvasható, így könnyen elkészíthető.

Fasírt rúdban, sütőben sütve: Felszeleteltem az egyben sült fasírtot

Egybesült fasírt sütőben sütve

Egybesült fasírt sütőben sütve. Egyben készítjük el, azaz nem készítünk a darált húsos masszából pogácsákat, hanem tepsibe rakjuk, majd megsütjük a sütőben.

Fasírt recept: Hidegtálra, főzelékekhez, vagy önállóan körettel is nagyon finom a fasírt

Fasírt recept

A recept alapján tökéletes fasírtot tudsz készíteni! A pontos mennyiségek mellett részletes leírást adunk, lépésről lépésre elmondjuk mit hogyan csinálj.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Bőrös süldőkaraj

A süldő a fél éves malac népies neve, tehát a bőrös süldőkaraj egy malachúsból készült étel, aminek az elkészítéséhez csak egyfajta fűszert és sót használunk.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Tepsis húsos káposzta

Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?

Debreceni töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta

Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. A pontos hozzávalók, a részletes leírás és a receptben található videó segít elkészíteni.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Wellington szűzérme

A sertés szűzérme elkészítése ünnepi alkalmakra tartogatott ínyencség, hiszen a sertés legfinomabb részét használjuk fel a recepthez. A Wellington-féle húsételhez gombás ragut készítünk.

Kocsonya recept

Kocsonya recept

A kocsonya recept elkészítésének részletes leírása és pár apró trükk, amitől tökéletes lesz a kocsonyád. Sertés kocsonya recept képpel.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Tormás malachús

A tormás malachús úgy készül, hogy szeletelés után feltesszük főni a húst. A folytatás a receptben!

Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Sertéskaraj roston sütve

A roston sült karaj fűszerezése ízlés szerint történik, a receptben foglaltaktól bátran el lehet térni. A sütés módjára adott tippünket viszont érdemes megfogadni, mert így készíthető a tökéletes roston sült sertéskaraj.

Sertéspörkölt hagyományos receptje

Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Borban párolt sonka

A füstölt sonkát a zöldségekkel puhára főzzük, átsütjük, miközben a főzőléből és a borból egy finom mártást készítünk hozzá.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Malacaprólék-leves

Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Párolt vese velővel

Egy különleges rántottát készítünk veséből és velőből. Miután alaposan megtisztítottuk az alapanyagokat, pirítsuk össze a vesét és a velőt, majd…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Egészben párolt sertésmáj

Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is…

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Sertésmájszeletek szalonnával

A szalonna kisült zsiradékában fogjuk a sertésmájszeleteket megsütni. Hamar kész, laktató ételt fogunk készíteni, amit sült burgonyával fogunk tálalni.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Belsőség pörkölt

Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az alapanyagokhoz, de manapság nem lehetetlen máskor is beszerezni.

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal

Szalon tüdő, vagy savanyú sertéstüdő zsemlegombóccal tálalva. Be kell valljuk, nem szereti mindenki, de ez nem is baj. Ha elkészíted, tegyél tálaláskor italt is az asztalra, mert a savanyú étel után megszomjazik az ember!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Savanyú vetrece sertésszívből

A vetrece egy savanyú, tokány szerű étel, amit általában marhahúsból készítenek, de mi most sertés szívből csináljuk. Habarással sűrítjük, rizzsel tálaljuk.

Köröm, füle, farka pörkölt

Köröm, füle, farka pörkölt

Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk… Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Velőrózsa rántva

A megtisztított sertés velőt pogácsa alakúra formáljuk, hagyományos módon bundázzuk, forró olajban kisütjük és sült krumplival, tartármártással tálaljuk.