Tepsis húsos káposzta

Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?
Majdnem...

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 30 dkg sonka,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 4-5 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Tepsis húsos káposzta elkészítése

  1. A szalonnát és a sonka felét kockára vágjuk, és a káposztával együtt kevés vízben puhára pároljuk.
  2. A húst az olajban megpirított hagymával, fokhagymával, borssal és pirospaprikával összedolgozzuk.
  3. Olajjal kikent tepsi aljára egy sor káposztát teszünk, ráhelyezzük a darált húst, betakarjuk a megmaradt sonkaszeletekkel, és a káposzta másik felével.
  4. Tejföllel meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

3 × kettő =