Tepsis húsos káposzta

Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?
Majdnem...

Hozzávalók

  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 30 dkg sonka,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 4-5 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Tepsis húsos káposzta elkészítése

  1. A szalonnát és a sonka felét kockára vágjuk, és a káposztával együtt kevés vízben puhára pároljuk.
  2. A húst az olajban megpirított hagymával, fokhagymával, borssal és pirospaprikával összedolgozzuk.
  3. Olajjal kikent tepsi aljára egy sor káposztát teszünk, ráhelyezzük a darált húst, betakarjuk a megmaradt sonkaszeletekkel, és a káposzta másik felével.
  4. Tejföllel meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =

Scroll to top