Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?
Majdnem...
Hozzávalók
- 80 dkg savanyú káposzta,
- 50 dkg darált sertéshús,
- 30 dkg sonka,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 1 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 3 dl tejföl,
- 4-5 evőkanál olaj,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- só.
Tepsis húsos káposzta elkészítése
- A szalonnát és a sonka felét kockára vágjuk, és a káposztával együtt kevés vízben puhára pároljuk.
- A húst az olajban megpirított hagymával, fokhagymával, borssal és pirospaprikával összedolgozzuk.
- Olajjal kikent tepsi aljára egy sor káposztát teszünk, ráhelyezzük a darált húst, betakarjuk a megmaradt sonkaszeletekkel, és a káposzta másik felével.
- Tejföllel meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
Ez teszik, ezt megosztom!