A legegyszerűbb elkészítése a velős pirítósnak, amikor a levesben főtt csontból kiütögetett velőt a pirítósra tesszük, megsózzuk. Ám ha nyersen kaptunk (sertés, marha, vagy borjú) velőt, azt így készítsük:
Velős pirítós recept
Hozzávalók
- 50 dkg velő
- egy fej vöröshagyma
- só
- bors
- majoranna
- petrezselyem
- tojás
- tejföl
A velős pirítós elkészítése
- A sertés- marha- vagy borjúvelőt langyos, folyó vízben megtisztítjuk a hártyáitól.
- Sós, citromos vízben öt percig főzzük, majd hideg helyen lehűtjük.
- Finomra vágott hagymát pirítunk olajban, hozzátesszük az apróra vágott velőt.
- Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
- Ízlés szerint felverünk tojásokat, tejföllel elkeverjük, a velőre öntve megsütjük.
- Pirítósra halmozzuk.