Velős pirítós

A legegyszerűbb elkészítése a velős pirítósnak, amikor a levesben főtt csontból kiütögetett velőt a pirítósra tesszük, megsózzuk. Ám ha nyersen kaptunk (sertés, marha, vagy borjú) velőt, azt így készítsük:

Velős pirítós recept

Velős pirítósHozzávalók

  • 50 dkg velő
  • egy fej vöröshagyma
  • bors
  • majoranna
  • petrezselyem
  • tojás
  • tejföl

A velős pirítós elkészítése

  1. A sertés- marha- vagy borjúvelőt langyos, folyó vízben megtisztítjuk a hártyáitól.
  2. Sós, citromos vízben öt percig főzzük, majd hideg helyen lehűtjük.
  3. Finomra vágott hagymát pirítunk olajban, hozzátesszük az apróra vágott velőt.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  5. Ízlés szerint felverünk tojásokat, tejföllel elkeverjük, a velőre öntve megsütjük.
  6. Pirítósra halmozzuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

2 × öt =