Velős pirítós

A legegyszerűbb elkészítése a velős pirítósnak, amikor a levesben főtt csontból kiütögetett velőt a pirítósra tesszük, megsózzuk. Ám ha nyersen kaptunk (sertés, marha, vagy borjú) velőt, azt így készítsük:

Velős pirítós recept

Velős pirítósHozzávalók

  • 50 dkg velő
  • egy fej vöröshagyma
  • bors
  • majoranna
  • petrezselyem
  • tojás
  • tejföl

A velős pirítós elkészítése

  1. A sertés- marha- vagy borjúvelőt langyos, folyó vízben megtisztítjuk a hártyáitól.
  2. Sós, citromos vízben öt percig főzzük, majd hideg helyen lehűtjük.
  3. Finomra vágott hagymát pirítunk olajban, hozzátesszük az apróra vágott velőt.
  4. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  5. Ízlés szerint felverünk tojásokat, tejföllel elkeverjük, a velőre öntve megsütjük.
  6. Pirítósra halmozzuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
velős pirítós
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

Scroll to top