Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Burgonyás vagdalt

A burgonyás vagdaltunk marhahúsból készül. A recept hasonlít a többi vagdalt (fasírozott) recepthez, melyeket egyben, sütőben sütünk meg....

Borsos tokány

A borsos tokány egy sűrű szaftú, borsos, magyaros sült, melyet főtt burgonyával vagy rizzsel tálalunk a recept szerint. Ez a leírás egy kis vörösbort is tartalmaz, hogy még inkább kiemelje a marhahús ízét!...

Bor, vörösbor | kedvenc-receptek.hu

Borivók steak-je

Legtöbben a borivók bora után érdeklődnek, mi azonban a borivók steak-je receptet adjuk most közre. A steak hús a receptben - természetesen - marhahús, és hogy minél pikánsabb legyen, teszünk bele füstölt szalonnát és füstölt sajtot is. ...

Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Csevapcsicsa

A csevapcsicsa kevés összetevőből, rostélyon sült, szerb eredetű étel. A húsrudacskák kedvelt falatok a szabadban a tűz körül....

Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Bélszínlángos

A bélszínlángost nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan távolságra helyezzük el, hogy a hús ne égjen oda....

Rostélyos, rostélyos receptek | kedvenc-receptek.hu

Bifsztek tükörtojással

Rostélyon készült tavaszi étel, így készül a bifsztek tükörtojással. Tálaláskor a hússzeletekre 1-1 tükörtojást helyezünk. Friss idénysalátát kínálunk hozzá....

Paradicsomos borjúszelet

Recept: Mostanában egy kicsit elhanyagoltuk a húsételeket, jöjjön hát a paradicsomos borjúszelet. Olaszos étel, a paradicsomos ételek kedvelőinek. A borjúszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban a lisztet kissé megpirítjuk, és a paradicsomlével felengedjük. Megsózzuk, majd amikor felforrt, a hússzeletekre öntjük. Kevés cukorral, reszelt citromhéjjal...

Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Kolozsvári rostélyos

A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha magas hátszínéből készült finom, puha sült. Ha megfelelően kezeljük, akkor lesz csak igazán omlós. ...

Borjú receptek, borjú ételek, marhahús receptek | Húsételek

Borjúszelet libamájjal töltve

Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet. Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni! Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók 60 dkg...

Borjú receptek, borjú ételek, marhahús receptek | Húsételek

Illatos borjúszelet

Borjú commból készül az illatos borjúszelet. A borjú hús finom, gyenge és nem annyira erős az íze mint a kifejlett marháénak. Mitől "illatos" ez az étel? A bazsalikomtól!...

Scroll to top