Korhelyleves

Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi füstölt csülökkel és savanyú káposztával készítjük, így az igazi. Lássuk a receptet!
Van akinek másnaposság esetén segít a korhelyleves elfogyasztása

Hozzávalók

  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg füstölt csülök,
  • 15 dkg debreceni kolbász,
  • 8 dkg kolozsvári szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 dkg liszt,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • köménymag,
  • pirospaprika,
  • só.

A korhelyleves elkészítése

  • A jól átmosott káposztát 1,2 liter hideg vízben feltesszük főni.
  • Hozzáadjuk a csülköt, a kolbászt, és a kockára vágott szalonnát.
  • Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.
  • Zsemleszínű rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirospaprikát, köménymagot szórunk bele, majd besűrítjük vele a levest.
  • A csülköt kicsontozzuk, apró kockára, a kolbászt karikákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  • Belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc + tizenkilenc =

Scroll to top