Korhelyleves

Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi füstölt csülökkel és savanyú káposztával készítjük, így az igazi. Lássuk a receptet!

Van akinek másnaposság esetén segít a korhelyleves elfogyasztása

Hozzávalók

  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 25 dkg füstölt csülök,
  • 15 dkg debreceni kolbász,
  • 8 dkg kolozsvári szalonna,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 dkg liszt,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • köménymag,
  • pirospaprika,
  • só.

A korhelyleves elkészítése

  • A jól átmosott káposztát 1,2 liter hideg vízben feltesszük főni.
  • Hozzáadjuk a csülköt, a kolbászt, és a kockára vágott szalonnát.
  • Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.
  • Zsemleszínű rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirospaprikát, köménymagot szórunk bele, majd besűrítjük vele a levest.
  • A csülköt kicsontozzuk, apró kockára, a kolbászt karikákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  • Belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − kettő =

Scroll to top