Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi füstölt csülökkel és savanyú káposztával készítjük, így az igazi. Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 40 dkg savanyú káposzta,
- 25 dkg füstölt csülök,
- 15 dkg debreceni kolbász,
- 8 dkg kolozsvári szalonna,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 4 dkg liszt,
- 3 evőkanál olaj,
- 2 dl tejföl,
- köménymag,
- pirospaprika,
- só.
A korhelyleves elkészítése
- A jól átmosott káposztát 1,2 liter hideg vízben feltesszük főni.
- Hozzáadjuk a csülköt, a kolbászt, és a kockára vágott szalonnát.
- Sóval ízesítjük, és puhára főzzük.
- Zsemleszínű rántást készítünk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirospaprikát, köménymagot szórunk bele, majd besűrítjük vele a levest.
- A csülköt kicsontozzuk, apró kockára, a kolbászt karikákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
- Belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!