Bakonyi csirkemell

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Bakonyi csirkemell nokedlivel

Bakonyi csirkemell nokedlivel

A bakonyi csirkemell recept az egyik kedvencünk, ha felmerül a kérdés, hogy mit főzzünk csirkemellből, akkor legtöbbször erre az ételre esik a választás.

A finom recept elkészítése kapcsán tisztázzuk először is mit jelent az ételek neve előtt a Bakonyi jelző! Ez akkor is jól jöhet, amikor egy étteremben az étlapot böngészed és ott látod a Bakonyi sertésszelet, Bakonyi csirke ragu és hasonló ételeket, de fogalmad sincs, hogy az hogyan van elkészítve. A Bakonyi módra azt jelenti, hogy az adott húsételek tejfölös, gombás mártással készülnek. Tejföl helyett néha tejszínt használnak.

A bakonyi csirkemell recept képekkel és részletes leírással segíti a kezdő háziasszonyoknak a tejfölös sűrítéssel készült étel elkészítését. Apropó tejfölös sűrítés! Pontosan úgy csináld, ahogy a recept tartalmazza, úgy nem lesz csomós a gombás mártásod!

Bakonyi csirkemell recept

Hozzávalók

  • 75 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 4 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 evőkanál finomliszt (átszitált)

Bakonyi csirkemell elkészítése

  1. A gombát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és cikkekre vágjuk.
  2. Alaposan megtisztítjuk a csirkemellet, majd 1 – 1,5 cm vastagságúra felszeleteljük.
  3. Besózzuk, lisztben megforgatjuk és kevés olajon lepirítjuk, majd kiszedjük az edényből.
    Bakonyi csirkemell: elősütjük a lisztbe forgatott csirkemellet

    Elősütjük a lisztbe forgatott csirkemellet

    Bakonyi csirkemell: Kiszedjük az elősütött húst a lábasból

    Kiszedjük az elősütött húst a lábasból

  4. Apróra vágjuk a vöröshagymát és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk.

    Bakonyi csirkemell: Megpirítjuk a vöröshagymát

    Megpirítjuk a vöröshagymát

  5. Megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, beletesszük a megtisztított gombát, a félretett elősütött hússzeleteket, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk.
    Bakonyi csirkemell: Beletesszük a gombát..

    Beletesszük a gombát..

    Bakonyi csirkemell: Visszatesszük a húsokat is

    Visszatesszük a húsokat is

  6. Amikor a csirkehús megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel sűrítjük be úgy, hogy a hússzeleteket kiszedjük a lábasból, a fortyogó mártásból pár kanállal kimerünk a lisztes, tejfölös sűrítményünkbe, azzal jól összekeverjük, majd ezt a keveréket adjuk hozzá a mártásunkhoz, amiben jól elkeverjük, mielőtt visszatesszük bele a húsokat.
    Bakonyi csirkemell: A kép bal felső sarkában van a lisztel kikevert tejföl (habarás), és látszik, hogy a húst újra kiszedtük

    A kép bal felső sarkában van a lisztel kikevert tejföl (habarás), és látszik, hogy a húst újra kiszedtük

    Bakonyi csirkemell: már benn a habarás, csak össze kell keverni

    Már benn a habarás, csak össze kell keverni és visszatenni a húst.

  7. A húsokkal együtt egyet rottyantunk rajta és kész is van a finom Bakonyi csirkemell szelet.

    Bakonyi csirkemell: elkészült!

    Elkészült!

  8. A saját receptünk szerint készített finom galuskával tálaljuk. A nokedli készítés részletes leírását a hivatkozásra kattintva tudod elolvasni.

A tökéletes gombás csirkemell elkészítésének titkai

  • Pároláskor nem kell sok vizet alá önteni, mivel a gomba is enged valamennyi levet. Ha úgy látod, túl keveset öntöttél alá, akkor főzés közben pótold!
  • A húst nem kell kiklopfolni, mivel a vékonyra szelt csirkemell így is finomra párolódik.
  • Ha a húst nem forgatod meg lisztben elősütés előtt, akkor nem tapad meg rajt a mártás, pedig attól igazán finom a bakonyi gombás csirkemell.
  • A tejfölt helyettesítheted tejszínnel.
  • Ez a recept nem ragu! A csirkemell ragu esetén a hús apró kockákra van felszelve, amit sűrű, fűszeres lében készítenek el.
  • Elkészítheted csípős pirospaprikával is, de csak akkor, ha azt mindenki szereti. Ha ez nem így van, akkor készítsd a fenti módon és külön kínálj erős paprikát az ételhez.

Főzőcske videó

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Bakonyi csirkemell
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Gombás receptek, Receptek képekkel, Szárnyas receptek Címke: , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − hét =