Sajtos csiga

Sajtos csiga leveles tésztából készítve. Szupergyors, vendégváró süti recept azoknak a háziasszonyoknak, akik finom nassolni valóval kínálnák meg a váratlan vendéget.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A recepthez bolti leveles tésztát használtam, mint ehhez a kakaós csigához. Ezt sokan nem szeretik, szerintem is jobb a hazai tészta, de ebben az esetben a cél szentesíti az eszközt, az ízeken pedig nem ront a bolti leveles tészta.

Ez a sajtos csiga ropogós, kitűnő kísérő étel borozáshoz, sörözéshez.

Sajtos csiga leveles tésztából

Az egyszerű süti hamar elkészíthető, de az igazsághoz tartozik, hogy sütés előtt célszerű egy-két órán át a hűtőszekrényben pihentetni a megtöltött tészta tekercset.

Hozzávalók

  • 1 csomag bolti leveles tészta,
  • 10 dkg sajt,
  • 10 dkg vaj,
  • só ízlés szerint,
  • pirospaprika.

Sajtos csiga készítése leveles tésztából, lépésről lépésre, fotókkal

  1. A leveles tésztát gyúrd át egy kicsit, kb. 2-3 milliméter vastag legyen.
  2. A sajtot reszeld le, a vajat keverd ki krémesre, majd keverd össze a sajttal.Sajt és vaj krémesítve: ez lesz a töltelék
  3. Sóval, pirospaprikával ízesítsd a krémet, majd kend el a leveles tésztán.Kend el egyenletesen a sajtos tölteléket a leveles tésztán
  4. Tekerd fel a megkent tésztát és egy-két órán át tartsd a hűtőszekrényben.Tekerd fel a tésztát!
  5. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  6. Ezután kb.: 6 - 8 mm-es szeletekre vágd fel a sajtos csigát.
  7. Béleld ki a lapos tepsidet sütőpapírral és rakosgasd rá a sütemény szeleteket.Sajtos csiga már a tepsiben
  8. Ne rakd szorosan egymás mellé őket, mert a sütőben nőni fognak.
  9. Az előmelegített sütőben 180 fokon kb.: 20 perc alatt süsd meg a sajtos csigát.
  10. Kihűlve kínáld.
Sajtos csiga leveles tésztából
Készen van a Sajtos csiga leveles tésztából!

További remek sütemény receptek a linkre kattintva érhetők el!

Sajtos csiga recept variációk

A recept variációknak csak a képzeleted szabhat határt. Itt van pár ötlet, nézd csak:

  • A csiga töltelékéből a pirospaprikát nyugodtan elhagyhatod. Én elsősorban a színe miatt tettem bele.
  • Sütés előtt a sajtos csiga szeletekre tehetsz egy kis reszelt sajtot (reszelt füstölt sajtot is).
  • A vaj helyett használhatsz szeletelt sonkát: letakarod vele a leveles tésztát, megszórod sajttal, feltekered, megsütöd. De ez már sonkás-sajtos csiga...
  • Tovább gondolva az előbbi variációt: a tésztát kend be mustárral, arra rakd a szeletelt sonkát és a sajtot.

Van egy másik csiga recept, ami hasonló módon készül, mint ez a sós süti. Mégis teljesen más: medvehagymás, sajtos, sonkás csiga. Nézd meg!

Neked is van egy finom sajtos csiga recept a tarsolyodban? Oszd meg velünk!

Összefoglaló

Sajtos csiga leveles tésztából

Sajtos csiga leveles tésztából készítve. Szupergyors, vendégváró süti recept azoknak a háziasszonyoknak, akik finom nassolni valóval kínálnák meg a váratlan vendéget.

Típus: Sós sütemény

Nemzeti konyha: Magyar

Előkészítési idő: PT10M

Főzési idő: PT20M

Összes idő: PT30M

Hozzávalók:

  • leveles tészta, sajt, pirospaprika, vaj,

Recept útmutatások: Könnyű dolgunk van, hiszen a leveles tészta már rendelkezésre áll a sajtos csigához. A receptben találsz pár tippet, hogyan variálhatod ezt a sós sütit.

Remélem tetszett a recept és a képek alapján sikerült neked is elkészítened! Kérlek oszd meg a közösségi oldalakon, hogy a barátaid és az ismerőseid is megismerhessék ezt a finom receptet! És nézz meg egy másik finom sajtos receptet itt: Sajtos-kefires croissant.

Ez teszik, ezt megosztom!

“Sajtos csiga” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

5 × 2 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház