Húsvétra elsősorban olyan bárányból készült főételt ajánlok, mint amilyen a báránypörkölt. Hagyományos módon készül, hagymás, pirospaprikás alappal indítunk. Bárány receptek a kedvencek között....
Bárány receptek
A bárány receptek szezonja húsvét időszakára tevődik, bár vannak olyan tájak, ahol akár gyakrabban is fogyaszthatják mint a sertést, vagy a csirkét. Bárány, birka miegymás. Jó étvágyat hozzá! A fiatal bárány húsa a legjobb, zsírszegény, könnyen emészthető. Ezt tartsa szem előtt, amikor válogat a bárány receptek között.
Egri birkacomb
A egri birkacomb az egri jelzőt azért kapta, mert a recept szerint az egri vár alatt nevelkedett, ott szüretelt szőlő levét, az egri bikavért kell a húshoz önteni, hogy megkapja a maga sajátságos ízét. Az talán mindegy, hogy melyik birka farm adja a birkacombot, de a bor legyen egri bikavér! Boros receptünket szüretre ajánljuk....
Szüreti góbépaprikás
A szüreti góbépaprikás egy birkából készült finomság, kedvelt székelyföldi, paprikás étel. Hagymát pirítunk, megpároljuk a birkahúst, a babot, végül behabarjuk. Szüretre (is) ajánljuk!...
Báránycomb pékné módra
A báránycomb pékné módra igazi ünnepi étel, beleillik a húsvéti kínálatba, de természetesen bármikor elkészíthető ez a finom, hagymás bárány sült....
Húsvéti rántott bárány
Recept: A húsvéti rántott bárány tulajdonképpen a rántott sertésborda ikertestvére, azaz semmiben – csak az alapanyagban – nem különbözik tőle. Ez egy egyszerű recept, ne szúrjuk el!...
Bárányérmék pirított gombával
Recept: A húsvéti ételek kedvence – a nyúl mellett – a bárány. A gomba pedig mindig finom, így a bárányérmék pirított gombával joggal pályázhat a kedvenc húsvéti recept címére....
Bárányborda gombával, sajttal
A bárányborda gombával, sajttal készül, utóbbit a sütőben olvasztjuk rá a kész ételünkre. De mit és hogyan csináljunk előtte? A receptből kiderül!...
Bárányborda jóasszony módra
Recept: A jóasszony módra az ételeknél általában azt jelenti, hogy valamiféle szalonnás, hagymás ragu kíséri a húsételt. Nincs ez másképp ennél a báránybordánál sem....