Debreceni töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta esetén joggal merül fel a kérdés: mitől debreceni ez az egytálétel? Attól, hogy miután elkészült, debreceni kolbásszal tálaljuk el az egyébként hagyományos módon készített töltött káposztát.

Remek választás karácsonyra, vagy szilveszterre, nem kell attól félni, hogy nem tudod elkészíteni. Az alábbi recept részletes leírásának és a pontos mennyiségeknek köszönhetően végigvezet a káposzta étel elkészítésén.

Hozzávalók

  • 35 dkg darált sertésdagadó,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 4 db káposztalevél,
  • 30 dkg angolszalonna,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 pár debreceni kolbász,
  • 6 dkg rizs,
  • 4 tojás,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • fél csokor kapor,
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Debreceni töltött káposzta elkészítése

  1. A darált húst összekeverjük a félig megpárolt rizzsel, a kiolvasztott füstölt szalonna és a pirított hagyma felével, a zúzott fokhagymával, borssal, sóval, pirospaprikával.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk, és a szokásos módon megtöltjük a káposztaleveleket.
  3. A maradék füstölt szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagyma másik felét, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük.
  4. Beletesszük a káposztát, őrölt köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, rátesszük a töltelékeket, és a négy részre vágott angolszalonnát.
  5. Fedő alatt készre főzzük, majd a töltelékeket a szalonnával együtt kiszedjük.
  6. Helyükre a debreceni kolbászt tesszük és még 10 percig pároljuk a hozzáöntött tejföllel és a finomra vágott kaporral.
  7. Tálaláskor a kolbászt és az angolszalonnát a töltelék tetejére helyezzük.

Ha még nem daráltad le a dagadót

Dagadó helyett más sertéshúsból (pl.: combból) is készítheted a debreceni töltöttkáposztát. És a dagadó is alkalmas más finomságok elkészítésére. Ha még nem daráltad le, akkor szúrd fel és töltsd meg gombás töltelékkel. Isteni finom lesz!

Összefoglalás

Debreceni töltött káposzta

Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományos módon készülő töltött káposztát. A pontos hozzávalók, a részletes leírás és a receptben található videó segít elkészíteni.

Típus: ebéd, vacsora

Nemzeti konyha: Magyar

Recept Mennyisége: 4

Előkészítési idő: 30M

Főzési idő: 2H

Összes idő: 2H30M

Hozzávalók:

  • savanyú káposztalevél
  • darált sertés dagadó
  • angol szalonna
  • füstölt szalonna
  • tojás
  • vöröshagyma
  • kapor
  • fokhagyma
  • bors
  • piros paprika

Recept útmutatások: Debreceni töltött káposztához először töltsd meg a káposztaleveleket a finom húsos töltelékkel, majd főzd készre. Ezután készítsd el a debreceni kolbászt, majd tálald tejföllel és friss kenyérrel. Megunhatatlan lesz!

Szerkesztő Értékelése:
4.6

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

9 − egy =