Debreceni töltött káposzta esetén joggal merül fel a kérdés: mitől debreceni ez az egytálétel? Attól, hogy miután elkészült, debreceni kolbásszal tálaljuk el az egyébként hagyományos módon készített töltött káposztát.
Remek választás karácsonyra, vagy szilveszterre, nem kell attól félni, hogy nem tudod elkészíteni. Az alábbi recept részletes leírásának és a pontos mennyiségeknek köszönhetően végigvezet a káposzta étel elkészítésén.
Rotyog a töltött káposzta!
Debreceni töltött káposzta recept
Hozzávalók
- 35 dkg sertésdagadó,
- 80 dkg savanyú káposzta,
- 4 db káposztalevél,
- 30 dkg angolszalonna,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 pár debreceni kolbász,
- 6 dkg rizs,
- 4 tojás,
- 2 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl tejföl,
- fél csokor kapor,
- őrölt köménymag
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- só.
Debreceni töltött káposzta elkészítése
- A darált húst összekeverjük a félig megpárolt rizzsel, a kiolvasztott füstölt szalonna és a pirított hagyma felével, a zúzott fokhagymával, borssal, sóval, pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk, és a szokásos módon megtöltjük a káposztaleveleket.
- A maradék füstölt szalonna zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagyma másik felét, megszórjuk pirospaprikával, és kevés
vízzel felengedjük. - Beletesszük a káposztát, őrölt köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, rátesszük a töltelékeket, és a négy részre vágott angolszalonnát.
- Fedő alatt készre főzzük, majd a töltelékeket a szalonnával együtt kiszedjük.
- Helyükre a debreceni kolbászt tesszük és még 10 percig pároljuk a hozzáöntött tejföllel és a finomra vágott kaporral.
- Tálaláskor a kolbászt és az angolszalonnát a töltelék tetejére helyezzük.
Recept összefoglaló

Recept:
Debreceni töltött káposzta
Szerző:
kedvenc-receptek.hu
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
5



Based on 2 Review(s)




