Hekk forrólevegős sütőben
Részletesen elmondom, hogyan készül a hekk forrólevegős sütőben. Recept képekkel, lépésről lépésre.
Vitathatatlan, hogy a húsételek közül a tudomány mai állása szerint a hal receptek a legegészségesebbek. Nem csak a horgászok szeretik a finom halat, sokunknak kedvence a halászlé, vagy a harcsapaprikás. Vannak akik megkülönböztetik a barna húsú halakat a fehér húsú halaktól. Mi a hal receptek tárgyalása közben nem tesszük…
Részletesen elmondom, hogyan készül a hekk forrólevegős sütőben. Recept képekkel, lépésről lépésre.
A halsaláta olajos halból akár harminc perc alatt is elkészíthető, gyors recept. Elsősorban azoknak a háziasszonyoknak ajánljuk, akik nem akarnak a tűzhely mellett állni egész nap. Ennél az egyszerű salátánál csak krumplit kell főzni!
A hal filézett ponty, fogas vagy bármilyen halfilé lehet. A legfinomabb karácsonyi halfilé vajasan talán a fogasból készül.
A karácsonyi terített asztalok gyakori szereplője a rántott hal. A tartárt a recept szerint magunk készítjük, de ha megcsúsztunk a sütéssel-főzéssel, akkor a majonézből…
Tepsi rakott halételünk egyszerűen készül, az ízesített pontyszeleteket egy tepsiben fűszerezzük, betakarjuk, majd sütőben megsütjük.
Karácsony környékén divat a halfogyasztás. Aki nem akar ismét rántott halaf ennei, annak ajánljuk a rizses halragu receptjét.
A rácponty egy szaftos halétel, melynek elkészítéséhez szalonnát, friss paradicsomot és zöldpaprikát is felhasználunk. Bármikor fogyasztható, viszonylag magas kalóriatartalmú húsétel.
Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Hogy hogyan készül? Tessék a recept:
A rakott pisztráng először párolódik, majd sütőben összesül a tejföllel, sajttal. A pisztráng a lazacfélék családjába tartozik, ami már önmagában is egyfajta rangot ad az ételnek!
A Szusi – vagy ha jobban tetszik akkor Szushi – a japán konyha találmánya, ám a hozzávalói nálunk is megtalálhatók a boltokban!
A fogasfiléket gombával készre pároljuk, majd a halat kiszedve a pároló lét besűrítjük. A kapros-gombás fogasszeleteket petrezselymes burgonyával tálaljuk.
A pórés-szójás tonhal egy nagyon egyszerű recept. A megsózott halszeleteket megsütjük a póréhagymás vajban, majd elkészítjük hozzá a szószt.
A nyárson sült hal receptje szerint váltakozva nyársra húzzuk a paprikát, a haldarabokat, meg a cukkinit. Bekenjük ízesített zsiradékkal, majd parázson megsütjük.
A lecsós ponty készítése során a burgonyára tesszük a szalonnát, a megsózott halfilét és a lecsót. Bekenjük a tetejét pirospaprikával elkevert tejföllel és megsütjük.
A zöldséges halpástétom elkészítésekor még az aszpik is szóba kerül. Nem titok, hogy a zselatin is játszik, de inkább olvassuk el a receptet és minden kiderül.
Ha karácsonyra nem valamilyen hagyományos ételt szeretnél elkészíteni, akkor próbáld ki a mandulás pisztrángot! Szinte pillanatok alatt kész, egyszerűen elkészíthet halétel.
A szegedi ponty zöldségekkel készül, a halat elősütjük hozzá. A zöldségek egy részét is előpároljuk, mert nem egyforma idő alatt puhulnak meg.
Sajtos halfilé mikróban elkészítve ugyan olyan finom, mintha sütőben készítettük volna. Egyébként is azért van a mikrohullámú sütő, hogy megkönnyítse az életünket, akkor miért ne használnák a kiolvasztáson és a melegítésen kívül másra is?