Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben

Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben

Ha szereted a csirkemellből készült omlós húsételeket, akkor ez az egyszerű és gyors sajtos-tejfölös rakott csirkemell sütőben készítve pont neked való! A tűzálló tálban elkészített rakottas egy könnyű, szaftos ebéd vagy vacsora, finom ízekkel. Ebben az ételben visszaköszön a rakott csirkemell ételek legnagyobb előnye: csak összeállítjuk a recept alapján a húst és a többi hozzávalót, aztán megsütjük és kész is a finom kaja!

Mi kell még ahhoz, hogy kedvet csináljak az elkészítéséhez? Ez a sütőben sült, olcsó étel az egyik legegyszerűbb csirkemell recept, könnyebben elkészítheted, mint a sonkával, gombával rakott csirkemell receptünket, pedig az is pofonegyszerű. Ennél talán csak a sózott, lisztben megforgatott és forró olajban hirtelen kisütött csirkemell elkészítése okoz kevesebb gondot…

Nézd meg a recept hozzávalóit, az elkészítés módját és a képeket! Próbáld megcsinálni, hidd el, kevés dolgod lesz.

Rakott csirkemell hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 30 dkg kemény sajt
  • olaj
  • liszt

Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben készítve

  1. A megtisztított csirkemellet 0,5 – 1 cm vastagságúra felszeleteljük, a hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
  2. Forró olajban a csirkemell szeleteket alul és felül kb.: 3 – 4 perc alatt alatt elősütjük.
  3. A tejfölt a megpucolt és feldarabolt fokhagymával és az ételízesítővel összekeverjük. A fokhagymát fokhagymanyomóval is összetörheted, vagy az apróra vágott fokhagymakockákat a vágódeszkán a kés lapjával összezúzhatod.

    Előkészítés: A fokhagymás, ételízesítős tejföltől lesz szaftos
    A fokhagymás, ételízesítős tejföltől lesz szaftos az étel
  4. A kemény sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. Egy tűzálló tál aljára egy réteg csirkemellet teszünk, amit megkenünk a tejfölös masszával és meghintjük reszelt sajttal. Tepsiben is lehet rakott csirkemellet készíteni, ám a tűzálló tálban könnyebb. Szerintem.
    Sajtos tejfölös rakott csirkemell: Az elősütött húsra először a tejfölt kenjük el
    Az elősütött húsra először a tejfölt kenjük el

    Sajtos tejfölös rakott csirkemell: A tetejére reszelt sajtot szórunk
    A tetejére reszelt sajtot szórunk
  6. Erre megint egy réteg csirkemell, ízesített, fokhagymás tejföl és reszelt sajt jön.
  7. A tálat alufóliával légmentesen betakarjuk és az összeállított rakott csirkemellet a sütőben 180C fokon, légkeveréses állásban egy órán keresztül sütjük. Így lesz finom omlós a csirkehús.
  8. Ezután a fóliát levéve addig sütjük, amíg a sajt szép barna nem lesz a tetején.
  9. Krumplipürével tálaljuk
Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben: kezd elfogyni a finom rakott étel!
Kezd elfogyni a finom rakott étel!

Ha nincs odahaza fokhagyma, egy egyszerűbb (még ennél is?!?) változata az ételnek, ha csak pirospaprikát keversz a tejfölbe és azzal kened be a hússzeleteket, mielőtt rászórod a reszelt sajtot. Ezt még mi nem próbáltuk: hiányozna a fokhagyma jellegzetes íze az ételből. Úgy az igazi, ha fokhagymás a rakott csirkemell!

A csirkemell sütőben sütve, sajttal és fokhagymás tejföllel készítve egy igazán finom alternatívája a vasárnapi rántott húsnak. A szaftos, omlós, egyszerű és olcsó rakott ételből az egész család jóllakhat.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben készítve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
31star1star1stargraygray Based on 17 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő − egy =

Scroll to top