Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben

Ha szereted a csirkemellből készült omlós húsételeket, akkor ez az egyszerű és gyors sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben készítve pont neked való! A tűzálló tálban elkészített rakottas egy könnyű, szaftos ebéd vagy vacsora, finom ízekkel. Ebben az ételben visszaköszön a rakott csirkemell ételek legnagyobb előnye: csak összeállítjuk a recept alapján a húst és a többi hozzávalót, aztán megsütjük és kész is a finom kaja!

Mi kell még ahhoz, hogy kedvet csináljak az elkészítéséhez? Ez a sütőben sült, olcsó étel az egyik legegyszerűbb csirkemell recept, könnyebben elkészítheted, mint a sonkával, gombával rakott csirkemell receptünket, pedig az is pofonegyszerű. Ennél talán csak a sózott, lisztben megforgatott és forró olajban hirtelen kisütött csirkemell elkészítése okoz kevesebb gondot…

Nézd meg a recept hozzávalóit, az elkészítés módját és a képeket! Próbáld megcsinálni, hidd el, kevés dolgod lesz.

Rakott csirkemell hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 30 dkg kemény sajt
  • olaj
  • liszt

Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben készítve

  1. A megtisztított csirkemellet 0,5 – 1 cm vastagságúra felszeleteljük, a hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
  2. Forró olajban a csirkemell szeleteket alul és felül kb.: 3 – 4 perc alatt alatt elősütjük.
  3. A tejfölt a megpucolt és feldarabolt fokhagymával és az ételízesítővel összekeverjük. A fokhagymát fokhagymanyomóval is összetörheted, vagy az apróra vágott fokhagymakockákat a vágódeszkán a kés lapjával összezúzhatod. Így lesz a legfinomabb a fokhagyma az ételekben!
Előkészítés: A fokhagymás, ételízesítős tejföltől lesz szaftos
A fokhagymás, ételízesítős tejföltől lesz szaftos az étel
  • A kemény sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  • Egy tűzálló tál aljára egy réteg csirkemellet teszünk, amit megkenünk a tejfölös masszával és meghintjük reszelt sajttal. Tepsiben is lehet rakott csirkemellet készíteni, ám a tűzálló tálban könnyebb. Szerintem.
  • Sajtos tejfölös rakott csirkemell: Az elősütött húsra először a tejfölt kenjük el
    Az elősütött húsra először a tejfölt kenjük el
    Sajtos tejfölös rakott csirkemell: A tetejére reszelt sajtot szórunk
    A tetejére reszelt sajtot szórunk
  • Erre megint egy réteg csirkemell, ízesített, fokhagymás tejföl és reszelt sajt jön.
  • A tálat alufóliával légmentesen betakarjuk és az összeállított sajtos tejfölös rakott csirkemellet a sütőben 180C fokon, légkeveréses állásban egy órán keresztül sütjük. Így lesz finom omlós a csirkehús.
  • Ezután a fóliát levéve addig sütjük, amíg a sajt szép barna nem lesz a tetején.
  • Krumplipürével tálaljuk
  • Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben: kezd elfogyni a finom rakott étel!
    Kezd elfogyni a finom rakott étel!

    Ha nincs odahaza fokhagyma, egy egyszerűbb (még ennél is?!?) változata az ételnek, ha csak pirospaprikát keversz a tejfölbe és azzal kened be a hússzeleteket, mielőtt rászórod a reszelt sajtot. Ezt még mi nem próbáltuk: hiányozna a fokhagyma jellegzetes íze az ételből. Úgy az igazi, ha fokhagymás a rakott csirkemell!

    A csirkemell sütőben sütve, sajttal és fokhagymás tejföllel készítve egy igazán finom alternatívája a vasárnapi rántott húsnak. A szaftos, omlós, egyszerű és olcsó rakott ételből az egész család jóllakhat.

    Összefoglaló

    Sajtos tejfölös rakott csirkemell sütőben készítve

    Ha szereted a csirkemellből készült omlós húsételeket, akkor ez az egyszerű, sajtos-tejfölös csirkemell recept pont neked való! Nézd meg a recept hozzávalóit, az elkészítés módját és a képeket! Próbáld megcsinálni, hidd el, kevés dolgod lesz.

    Nemzeti konyha: Magyar

    Előkészítési idő: PT15M

    Főzési idő: PT60M

    Összes idő: PT1H15M

    Hozzávalók:

    • csirkemell
    • tejföl
    • fokhagyma
    • ételízesítő
    • keménysajt
    • olaj
    • liszt

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    húsz + 10 =