A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be....
Kiemelt receptek
A kiemelt receptek a címlapra kerültek, mert a legnépszerűbb ételek, sütemények, vagy italok elkészítését írják le.
Pulykaleves
Pulyka aprólék és pulykacomb a leves fő alapanyaga és sokféle zöldség. A főtt húst a leves mellé majd külön tálaljuk, de más ételekhez is felhasználhatjuk....
Malacpörkölt szilveszterre
Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint......
Csemege pulykasült
A pulykát egészben sütjük, fűszerezzük és egy kevés vörös bort is öntünk alá. Finom karácsonyi recept ötlet a csemege pulykasült....
Korhelyleves
Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi savanyú káposztával és füstölt csülökkel készítjük, így az igazi!...
Karácsonyi diós bejgli
Karácsony bejgli nélkül? Kizárt! A finom diós bejgli elmaradhatatlan kelléke az ünnepi asztalnak. Lássuk, hogyan készül a hagyományos recept szerint!...
Téli húsosfazék
A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A "kemény" leveseket kedvelőknek ajánljuk....
Köröm, füle, farka pörkölt
Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk... Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!...
Paprikás vastag kolbász
A disznóvágásra a gazdának mindig van egy jó kolbász receptje. De ha még sincs kéznél, elmondjuk mi hogy készítjük a paprikás vastagkolbászt. ...
Palócos oldalas zöldbabbal
Palócosan, azaz zöldbabbal és paradicsomosan készül a sült oldalas. Először a két-három ujjnyi oldalast pirosra sütjük, majd a visszamaradt olajba hagymát pirítunk. A többit a receptben részletezzük: Palócos oldalas Hozzávalók 80 dkg oldalas 60 dkg zöldbab 2-3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál paradicsompüré kaukkfű pirosparika őrölt bors só Az...
Egyszerű körtés pite receptje
Egy finom körtés pite a délutáni tévézés mellé? A sütemény elkészítése szinte pillanatok alatt megvan és a recept sem túl bonyolult, ha tudsz habot verni és ki tudod mérni a mennyiségeket......
Körtés sertéskaraj tepsiben receptje
Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni....
Rakott zöldbab pörkölttel receptje
A zöldséges ételek fogyasztása a kánikula idején különösen ajánlott, így a rakott zöldbab is jól fog esni a meleg napokon. Hogy a maradék pörköltet is fel tudjuk használni hozzá, az meg csak hab a tortán!...
Almapaprika télire
Így készül az almapaprika télire: az ecetes savanyúság tetejére apró uborkákat tettünk, hogy a paprika ne emelkedjen ki a léből. Hogy milyen lépéseket tettünk még? Olvasd el!...