Zöldborsós tokány recept egyszerűen

Zöldborsós tokány recept: hagyományos recept, gombával megbolondítva
Hagyományos recept, gombával megbolondítva

Most egy könnyen elkészíthető zöldborsós tokány recept következik képekkel. Lépésről lépésre megmutatom, hogy mit és hogyan csinálj, amikor ezt az ételt készíted. A hagyományos recepthez képest annyit változtattam, hogy a meghatározó sertéshús és zöldborsó mellé a champion gombát is hozzávettem az alapanyagokhoz.

Az alábbi recept egy 8 fős vendégséghez készült főétel leírása, a mennyiségeket eszerint határoztam meg!

Sertéshúsnak lapockát választottam, de elkészíthető tarjából is. Megcsinálhatod csirkehúsból is, mint a tejfölösen készített csikós tokányt.

Következzen a zöldborsós tokány elkészítése:

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1,5 kg sertés lapocka,
  • 50 dkg champion gomba,
  • 60 dkg zöldborsó,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • 1 csapott evőkanál liszt.

Zöldborsós tokány recept elkészítése

  1. A füstölt szalonnát vágd csíkokra és kevés olajon kezd el olvasztani.

    Zöldborsós tokány készítés első lépése
    Kezd olvasztani a szalonnát!
  2. A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra és add hozzá a szalonnához.
  3. Mikor a hagyma is és a szalonna is „megüvegesedett”, add hozzá a megtisztított, zsíros részeitől megszabadított, csíkokra vágott sertéshúst.
  4. Folyóvíz alatt mosd meg a champion gombát, szedd le a héját és szeleteld fel, majd keverd a húshoz.
  5. Ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsd, keverd össze és fedő alatt kezd el összepárolni.

    A zöldborsós tokányhoz a végén add hozzá a zöldborsót
    Kezd el párolni, a zöldborsót még ne add hozzá
  6. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, add hozzá a zöldborsót. Én mirelit borsót használtam, de nyilván finomabb lesz az étel, ha friss zöldséget használsz.
  7. Végül egy csapott evőkanál liszttel sűrítettem a szaftot. (Ez a mozzanat akár el is hagyható, mivel amúgy is sűrű az étel leve.)
  8. Tálaláshoz párolt rizst ajánlok, mi azzal ettük. Nagyon finom!

Ugye milyen pofon egyszerű így elkészíteni a zöldborsós tokány receptjét? Ha mégsem menne simán az elkészítése, a youtube csatornámon találsz egy videót, ami lépésről lépésre végig vezet a tennivalókon!

Ennek az ételnek rengeteg változata van. Nyugodtan kísérletezz! Tehetsz hozzá például zöldpaprikát, paradicsomot, vagy más fajta gombával is kipróbálhatod! Nehéz lesz elrontani.

Jó étvágyat!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Zöldborsós tokány recept egyszerűen készítve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenöt =

Scroll to top