Házi ketchup
Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. Kihagytunk valamit?
A befőzés receptek kategória alatt gyűjtjük a befőttek, a lekvárok, dzsemek, kompótok és hasonlók receptjeit. Szörpök és savanyúságok is beférnek ide – nem csak az ételek – hiszen a tartósítás eme formája mindegyikre érvényes.
Van finomabb a saját készítésű befőtteknél? Főként nyári foglalatosság a befőzés, de azért nehogy az egész nyarat ezzel töltsük! :-)
Házi ketchup szendvicsekhez, húsokhoz, pizzákhoz, makarónihoz, olaszos tésztákhoz, sült burgonyához, vagy akár parizeres kenyérhez is. Kihagytunk valamit?
Így készül az almapaprika télire: az ecetes savanyúság tetejére apró uborkákat tettünk, hogy a paprika ne emelkedjen ki a léből. Hogy milyen lépéseket tettünk még? Olvasd el!
A legjobb a friss sárgarépából készített sárgarépalé. Nézzük hogyan tudjuk egy egyszerű módszerrel tartósítani!
Az őszibarack kompót készítése egy szirup főzéssel kezdődik. A gyümölcs befőzés utolsó stádiumában 10 percig gőzölni kell a lezárt kompótos üvegeket!
Szilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad kevergetni. Egyszerű szilvalekvár, keverés nélkül.
A hamis ananászkompót mégis csak csaláson lapul, mivel az ananászt főzőtökkel helyettesítjük. Lehet hogy hallották már, hogy a babbal a gesztenyét lehet úgy ahogy helyettesíteni, most akkor itt az ananászpótló: a tök.
Sárgabarack lekvár elkészítése, hozzávalói. Finom, házilag készített sárgabaracklekvárt az odahaza készült süteményekbe!
A ropogós meggybefőtt recept lényege, hogy a meggyek közé cukrot szórunk, szódával töltjük fel, majd szalicilt teszünk a tetejére.
Az eperkompót recept készítéséhez a lecukrozott epret egy napig hagyjuk állni, de aztán egy-kettőre üvegbe tölthetjük a finom gyümölcsöt. A részletes receptért kattints ide!