Őszibarack, őszibarack kompót | kedvenc-receptek.hu

Őszibarack kompót

Az őszibarack kompót készítése egy szirup főzéssel kezdődik. A gyümölcs befőzés utolsó stádiumában 10 percig gőzölni kell a lezárt kompótos üvegeket!...

szilvalekvár, lekvároskenyér | kedvenc-receptek.hu

Szilvalekvár keverés nélkül

Szilvalekvár készítése során eszerint a recept szerint nem kell órákig a gáztűzhely fölött kevergetni a masszát, sőt, nem szabad kevergetni. Egyszerű szilvalekvár, keverés nélkül....

Csemegeuborka

Vizes uborka

Uborka, kapor és só, ez a vizes uborka egyik titka. A másik, hogy miután az üvegbe beletettük az összetevőket, nem kötjük le azonnal, csak egy kistányérral fedjük le....

tökös receptek | kedvenc-receptek.hu

Hamis ananászkompót

A hamis ananászkompót mégis csak csaláson lapul, mivel az ananászt főzőtökkel helyettesítjük. Lehet hogy hallották már, hogy a babbal a gesztenyét lehet úgy ahogy helyettesíteni, most akkor itt az ananászpótló: a tök....

Csemegeuborka

Csemegeuborka

Eltesszük a csemegeuborka összetevőket - uborka, kapor, torma, babérlevél és mustármag - a befőttesüvegbe, majd ráöntjük a kifőzött, lehűtött uborkalevet. Bővebben......

Kovászos uborka

Kovászos uborka eltevése

A kovászos uborka eltevése az elkészítésből és a tartósításból áll. Részletesen elmagyarázzuk mit és hogyan csinálj, így nyugodtan kipróbálhatod a recept alapján a koviubi tartósítását!...

Ribizli, ribizlis receeptek

Ribizliszörp

A ribizliszörp sem maradhat ki a szörpök sorából, melyhez én a fekete ribizlit ajánlom, de a pirosból is ízletes, hazai szörp készíthető. Miért venne drága pénzen üdítő italt a boltban, ráadásul olyat, amiről fogalma sincs, hogy miből készült? Készítsen az elérhető gyümölcsökből otthon szörpöt, mi a receptet adjuk hozzá. Most éppen a ribizliszörp leírását....

Ribizli, ribizlis receeptek

Ribizlidzsem recept

Nyár elején érik az egyik legvitamindúsabb gyümölcs, melyből a ribizlidzsem készül. Próbáld ki, csak három dolog kell hozzá: ribizli, víz és cukor!...

ital recept, turmix recept

Málnaszörp

Amíg van málna, addig az ilyen gyümölcsös receptekből sosem elég. A málnaszörpbe - sokan mondhatják: már megint! - teszünk rumot. Érdekessége a szörpnek, hogy nem kell főzni semmit......

Meggydzsem receptje

Rumos meggydzsem

Így készül a rumos meggydzsem: két kilogramm meggyhez csak egy deciliter rumot használunk fel. Kell még cukor, szegfűszeg és fahéj, aztán mehet a befőzés....

Meggy

Konyakos meggy

A meggy tartósítására az alkohol is kiválóan alkalmas. Némely korhelyek imádják az alkohollal átitatott konyakos meggyet, mivel ez rendkívül hamar és nagyot üt a tudaton, azaz csak óvatosan vele! Receptünk tehát egy tartósítási eljárást tárgyal, ne tévesszék össze a csokoládés konyakmeggyel! Garantálom, ha ezt a befőttet megkóstolja, azt fogja kérdezni: – Minek ide csokoládé?...

Eper

Eperkompót

Az eperkompót recept készítéséhez a lecukrozott epret egy napig hagyjuk állni, de aztán egy-kettőre üvegbe tölthetjük a finom gyümölcsöt. A részletes receptért kattints ide!...

Eper

Eperszörp

Így készül az eperszörp. A recepthez írtunk egy körülbelüli cukor mennyiséget, de csak annyi kell hozzá, amennyi a kinyert lé súlya....

Bodzaszörp télire

Egy finom bodzaszörp recept télire, vagy minden más időszakra, amikor csak kedvünk tartja. A bodza virágát használjuk fel a recepthez, amiből a máshoz nem hasonlítható szörpöt készítjük....

Scroll to top