Rántott hús sütőben

A fordított rántott hús ötlete pofon egyszerű. Biztosan felvetődött benned is, hogy mennyivel kényelmesebb lenne, ha a rántott hús sütőben készülne el. Nem lenne olajszag és nem kellene a forró serpenyő mellett állni, amíg el nem készül.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Olvasd tovább a bevezetőt, vagy ugorj a lényegre:

A jó hírem az, hogy ebben a receptben elmondom neked, hogyan süssünk rántott húst sütőben. Szaftosan, tepsiben és fordítva! A csirkemell, amibit ehhez a recepthez felhasználunk, egy viszonylag semleges ízű, száraz hús. Mégis szaftos és ízletes lesz, mert van egy trükk a receptben!

Attól fordított a rántott hús, hogy a bundázás nem a liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben történik, hanem fordítva. És amitől egyszerűbb az elkészítése mint a hagyományos rántott húsnak: csak bepakoljuk az egészet egy tepsibe és készre sütjük.

Fordított rántott hús sütőben sütve recept

Hogy mitől szaftosabb a fordított rántott hús? A mustáros, ketchupos öntettől. Nézd csak:

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 25 dkg gomba,
  • só, őrölt bors ízlés szerint,
  • 20 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 db tojás,
  • 10 dkg finomliszt,
  • 0.5 l víz,
  • 4 evőkanál ketchup,
  • 4 evőkanál mustár,
  • 2 kávéskanál ételízesítő,
  • 5 dkg vaj,
  • olaj, az elősütéshez.

A sütőben sült, szaftos rántott csirkemell elkészítése

Fordított rántott hús sütőben
Így néz ki a tepsiben sült fordított rántott csirkemell
  1. A megtisztított csirkemellet szeleteld fel kb.: 1 cm-es vastagságúra, gyengén klopfold, ízlés szerint sózd, borsozd, majd fél órát hagyd pihenni.
  2. Fél óra elteltével először a zsemlemorzsába forgasd, merítsd a felütött és felvert friss tojásba és végül a lisztben forgasd meg.
  3. Mielőtt a tepsibe raknád, a hús mindkét oldalát forró olajban hirtelen kisütöd.
  4. Ezután egysorosan egy közepes méretű tepsibe tedd, rászeleteled a hagymát, rászórod egyenletesen a felszeletelt gombát.
  5. A vízből, ketchupból, mustárból ételízesítőből és a felolvasztott vajból készíts öntetet, forrald fel és öntsd az ételre a tepsiben. Ettől lesz igazán szaftos a fordított rántott hús sütőben. Ez az a trükk a receptben, amit a bevezetőben említettem.
  6. A tepsit alufóliával takard be úgy, hogy a gőz ne tudjon sehol sem távozni a tepsiből. Ezután alul-felül állású sütőben 180 Cº-on süsd meg. Ennek a tepsiben sült rántott csirkemellnek a sütési ideje kb.: 45 perc.
  7. Hagyományos körettel (mikróban főtt krumpli vagy rizs) tálald, káposzta salátát, vagy más savanyúságot kínálj hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Rántott hús hagyományosan

Korábban megismerhetted a serpenyőben, hagyományos módon készített rántott hús receptjét. Ha a linkre kattintasz, abban a receptben egy átfogó képet is kaphatsz arról, hányféleképpen lehet bepanírozni a rántott húst. A sütőben készített variációból pedig az derülhetett ki számodra, hogy lehet akár fordítva is panírozni!

Vajon lehet-e hagyományosan panírozott rántott húst készíteni sütőben? Jogos a kérdés! Mi egyszer próbáltuk úgy, hogy a tepsi aljára sütőpapírt helyeztünk, azt gyengén meglocsoltuk (pontosabban egy flakonból bespricceltük) olajjal, ráraktuk a hagyományosan panírozott rántott húst és azt is bespricceltük olajjal.

Finom volt úgy is, de ha már sütőben készül, akkor sokkal jobb ez a fordított rántott hús csirkemellből recept. Szaftosabb, ízletesebb.

Fordított rántott hús forrólevegős fritőzben

Bevallom, hogy erről még nincs tapasztalatom, de biztosan ki fogom próbálni, hogy milyen a fordított rántott hús forrólevegős fritőzben. A hagyományos bundázással kipróbáltam, elsőnek egész tűrhető eredményt kaptam, csak kicsit száraz maradt a hús.

Kell-e mondjam, hogy csirkemellet használtam?

Aztán panírozás előtt nagyon vékonyan bekentem olívaolajjal a csirkemell szeleteket, a panírt megfűszereztem és így már az eredeti, hagyományosan készült rántott húsra nagyban hasonlító eredményt kaptam.

Amint kipróbáltam a fordított rántott húst forrólevegős fritőzben, megosztom a tapasztalataimat veletek!

Összefoglaló

Fordított rántott hús sütőben sütve, csirkemellből készítve

Fordított rántott hús elkészítése tepsiben, az étel hozzávalói, elkészítésének részletes leírása és a kész rántott hús fotója. Egyszerűbb az elkészítése, mint a hagyományos rántott húsnak és szaftosabb a végeredmény!

Előkészítési idő: PT15M

Főzési idő: PT45M

Összes idő: PT1H

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • vöröshagyma
  • gomba
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • víz
  • kezchup
  • mustár
  • ételízesítő
  • vaj
  • olaj

Recept útmutatások: A fordított rántott hús elkészítése során a bundázás (panírozás) nem a liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben történik, hanem fordítva. És amitől egyszerűbb az elkészítése mint a hagyományos rántott húsnak: csak bepakoljuk az egészet egy tepsibe és a sütőben készre sütjük.

Szerkesztő Értékelése:
4.87

Ebből a receptből megtudhattad, hogy hogyan süssünk rántott húst sütőben. Ha tetszett, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez teszik, ezt megosztom!

“Rántott hús sütőben” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!

négy + kilenc =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház