Nincs még sós süti ötleted a bulikra? A sajtos muffin kolbásszal igazán jó választás lesz, a vendégváró falatok között a helye! Az alkoholos bulikban a sós sütik mennek, ezt ne felejtsd el!
Az elkészítéséhez most részletes leírást adunk és ha betartod a pontos mennyiségeket a hozzávalóknál, akkor el sem tudod hibázni a kolbászos sajtos muffin elkészítését!
Hozzávalók
- 25 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 3 dl tej,
- 1 db tojás,
- paprikás kolbász,
- 1 púpozott evőkanál mustár,
- 5 dkg margarin (olvasztott),
- őrölt kömény,
- só (ízlés szerint).
Sajtos muffin kolbásszal elkészítése
- A lisztbe először beletesszük a sütőport, majd a többit: a sót, a reszelt sajtot, a mustárt, az olvasztott margarint, az őrölt köményt, az egész tojást és a végén pedig bele öntjük a tejet.
- A tésztát jól összekeverjük, majd a kolbászt karikákra szeleteljük.
- A muffin papírokat belehelyezzük a muffin sütőformába, majd a masszából egy evőkanállal teszünk bele és ráhelyezünk egy kolbász karikát.
- Egy evőkanállal annyi masszát teszünk rá, hogy betakarja a kolbászt.
- Miután az összes muffin papírt megtöltöttük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig készre sütjük.
Ugye meglepődtél, hogy a muffin sós ízben is elkészíthető, ráadásul nagyon finom! A wikipédia muffin szócikke is főképp az édes muffinról szól, igaz a lap alján megemlíti, hogy létezik sós változat is.
Receptjeinknél azon túl, hogy finomak, az is szempont, hogy olcsón és gyorsan elkészíthetőek legyenek. A sajtos kolbászos muffin ezeknek a kritériumoknak mindenben megfelel!
Ez teszik, ezt megosztom!