Kolbásszal, lebbencstésztával készítünk slambucot, ráadásul a szabadban. Nézd meg a receptet és próbáld ki!
Őszi ételek
Őszi receptek, azaz az oldal szezonális ételei. Van akiket lehangol az ősz, pedig a szőlő szüret évszaka vidáman telik, főleg a bortermelő vidékeken.
Az őszi receptek közé sok szüreti étel került és mivel november hava a disznóölés időszaka, nem maradhattak ki őszi receptjeink közül a disznótoros receptek sem. Van már őszi recept kedvence? Esetleg a Töltöttpaprika? Böngéssze át a gyűjteményünket! Próbálja ki őket a részletes leírás alapján!
Őszi receptek, őszi ételek
Rácsos, pudingos, almás pite
A rácsos, pudingos, almás pite egy négy rétegű sütemény. A recept alapján te is könnyedén elkészítheted. Pontos mennyiségek, fotók és részletes leírás fog segíteni ebben!
Kocsonya recept
A kocsonya recept elkészítésének részletes leírása és pár apró trükk, amitől tökéletes lesz a kocsonyád. Sertés kocsonya recept képpel.
Köröm, füle, farka pörkölt
Disznótor idején érdemes a sertéskörömből, füléből, farkából egy jó pörköltet csinálni. Semmihez sem hasonlítható íze miatt kedveljük, törtburgonyával tálaljuk, fehér kenyérrel tunkoljuk... Ha van magyaros egytálétel, amit csak ritkán kínálnak a vendéglőkben, akkor ez az. Pedig kereslet bizton lenne rá!
Különleges őszi sütemények
Az évszak ételei közül kiemelt figyelmet kapnak a finom és illatos őszi sütemények. Sok családban az esti találkozások és a hétvégi ebédek egyik legfinomabb fogása egy különleges őszi sütemény.
Egyszerű körtés pite receptje
Egy finom körtés pite a délutáni tévézés mellé? A sütemény elkészítése szinte pillanatok alatt megvan és a recept sem túl bonyolult, ha tudsz habot verni és ki tudod mérni a mennyiségeket...
Sütőtökös bableves receptje
Ha igazán látványosan akarjuk tálalni a sütőtökös bablevest, akkor a tök kivájt héjába tegyük az asztalra! Ehhez úgy kell elfelezni a tököt, hogy egyrészt ne billegjen az asztalon, másrészt...
Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítve
Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell figyelni, hogy a máj hamarabb elkészül mint a hús, azaz később kell a lábasba tenni!
Káposztás sertéscsülök
A káposztás sertéscsülök receptünk elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel...
Borleves
A borleves elkészítésénél arra kell figyelni, hogy a benne lévő tojások nehogy összefussanak. Ősszel, szüret idején talán a legaktuálisabb leves receptünk következik!
Sertéscsülök tormamártással
A magyar konyha hagyományosan népszerű étele a csülök, érdemes megkóstolni az itt bemutatott tejfölös tormamártással is!
Körtés sertéskaraj tepsiben receptje
Ahogy a neve is mutatja, a körtés sertéskarajt tepsiben készítjük el. Hogy valóban egyedi íze legyen húsos ételünknek, arról a hozzáadott fahéj és cukor fog gondoskodni.
Burgonyapüré leves receptje
A burgonyapüré leves elkészítése során újburgonyát használunk. Sűrítési eljárásnak mi a tejfölös habarást választottuk.
Fahéjas szilvás pite
Az egyszerű szilvás süteménynek van egy apró trükkje: ha szilva helyett sárgabarackot használunk az elkészítéséhez, akkor egyenértékű süteményt kapunk! Aki nem hiszi, próbálja ki!
Szüreti töltött csirke recept
Szalonnás, gombás, zöldborsós és rizses tölteléket készítünk a szüreti töltött csirkéhez, beletöltjük, majd egészben készre sütjük.
Puttonyosok kenyere
A puttonyosok kenyere a szüret alatt az leszedett szőlőt összegyűjtő, nehéz fizikai munkát végző emberek étele. A megsütött tarját ráhelyezzük a pirított, szaftban forgatott kenyérre.
Szőlős pite
Így készül egy egyszerű sütemény: a szőlős pite tésztájára rászórjuk a szőlőszemeket és a durvára vágott diót, majd közepes hőmérsékletű sütőben kis lángon megsütjük. Részletesebben...
Szüreti részeges csirke
A szüreti részeges csirke azért szüreti és azért részeges, mert adunk hozzá egy kis száraz fehérbort. A Vincellér csirkéjéhez - ha még emlékeznek a pár nappal ezelőtt megjelent receptünkre - édes fehérbor illett. Ez a recept lényegesen eltér attól és nem csak a borok miatt.
Szüreti szilvás gombóc
A szüreti szilvás gombóc abban különbözik a hagyományos gombóctól, hogy ennek a közepében nincs szilva, sem szilvalekvár, utóbbit felforrósítva adjuk a kész szilvás gombóchoz. Vigyázat ez egy különleges recept! És különösen finom sütemény.
Mustos lepény
A mustos lepény tésztájába beletesszük az összes alkotórészt, először habosra verjük, majd összekeverjük - még a szőlőszemeket is beletesszük - és készre sütjük.
Vincellér csirkéje
Naná hogy szüreti étel a Vincellér csirkéje, de tudják-e hogy ki az a vincellér? Ő a szőlőtermesztő és a pincemester egy személyben. Régebben állandó cseléd látta el ezt a feladatot, aki ezért évi rendes fizetést kapott az urától.
Szőlős rétes
A szőlős rétes receptje rendkívül gyorsan elkészíthető, talán azért is, mert a kész réteslapot használjuk fel hozzá rétestésztaként. Talán csak a kevéske dió - ami a rétes töltelékbe kell - megdarálásával lesz munka.
Szőlős lepény
A szőlős lepényt úgy készítjük, hogy a tésztát kinyújtjuk, felét tepsibe tesszük és ráhelyezzük a szőlőszemeket és a többi tölteléket, betakarjuk a maradék tésztával és forró sütőben megsütjük. Egyszerű sütemény recept.
Őszibarack fizz
Ez az őszibarack turmix, az őszibarack fizz egy alkoholmentes koktél, azaz a gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják.