Így készítsd el a karácsonyi bevásárlólistát, ha időt akarsz spórolni

BevásárlólistaA jó háziasszony bevásárlólistát készít a karácsonyi ünnepekre, így joggal reménykedik abban, hogy nem felejt el semmi fontosat megvenni. Hogy ez a remény mégsem teljesül minden esetben, annak lehet, hogy a nem megfelelően elkészített jegyzet az oka.

Ne feledd: soha nem volt olyan fontos a jó időgazdálkodás és a pontos szervezés, mint ebben az időszakban. Nézd meg a tippeket!

Gasztro könyvajánló

Kezdjük ott, hogy nem mindegy mit és hogyan írunk arra a listára.

Csoportosítsuk a termékeket

Akik évek óta egy helyen vásárolnak, azoknak könnyű dolga van. Sok időt spórolhatnak azzal, ha az élelmiszereket és egyebeket csoportosítják, és a boltban megtalálható sorrend szerint jegyzik fel a listára. (Feltéve, hogy a bolt marketing szempontból nem rakosgatja át folyamatosan az árukat.)

Ha ez így történik, akkor nem fognak ide-oda rohangálni a boltban a csemegepult és a tejtermékes hűtő között, mint egy mérgezett egér.

Bevásárlólista applikáció

Az okostelefonokra már készítettek olyan alkalmazásokat, melyekben pillanatok alatt összeállíthatjuk a kívánság listánkat, amit aztán meg is oszthatunk, elmenthetünk, átírhatunk, stb. A magyar fejlesztésű app egyik nagy előnye, hogy a családtagok közösen, akár egymástól távol is összeállíthatják a bevásárló listát az okostelefonjukról.

Papír, toll, ceruza – van aki a hagyományos módszer híve

Ha ragaszkodsz a hagyományos bevásárlólistához, célszerű az ehhez használt cetlin kis oszlopokat létrehozni és azokat elnevezni. Például így: zöldségpult, hentesáru, pékáru, mirelit, stb. Ha ez megtörtént, akkor már csak be kell sorolni a megfelelő helyre az árukat és lényegesen le fog rövidülni a bevásárlásra fordított idő.

Az ilyen típusú bevásárlólista tovább fejlesztett változata, amikor az oszlopokkal, fejlécekkel előre megjelölt cetli a konyha egy központi helyére kerül kihelyezésre, a rögzített írószerszámmal együtt.

Ha fizikailag nem kötöd ki a tollat, akkor a gyerek, vagy a párod el fogja vinni…

Üzenőfalra, hűtőmágnessel a fridzsiderre, vagy akár az asztal egyik sarkára is lehet rendszeresíteni a jegyzetet, így amint elfogy valami a konyhából, vagy eszedbe jut, hogy a karácsonyi menühöz még kell ez vagy az, csak beírod a listába. Boltba indulás előtt magadhoz veszed a kész listát és egy szempillantás alatt lezavarhatod a nagy bevásárlást.

Egy másik módszer, ha a leggyakrabban vásárolt termékeket kinyomtatjuk és ami épp elfogy, azt aláhúzzák (X-el jelölik, kiemelő filccel kihúzzák, stb.). Ezzel a módszerrel sem marad ki semmi fontos a beszerző körúton.

Próbáld ki valamelyik ötletünk, hidd el megéri!

Majdnem elfelejtettem! Egy plussz egy tipp a végére: az optimális bevásárláshoz ezeket az ötleteket nem csak karácsonykor használhatod. Húsvétkor, ballagáskor, névnapokon, de akár hétköznap is.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − tíz =

Scroll to top