Így készítsd el a karácsonyi bevásárlólistát, ha időt akarsz spórolni

A jó háziasszony bevásárlólistát készít a karácsonyi ünnepekre, így joggal reménykedik abban, hogy nem felejt el semmi fontosat megvenni. Hogy ez a remény mégsem teljesül minden esetben, annak lehet, hogy a nem megfelelően elkészített jegyzet az oka.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ne feledd: soha nem volt olyan fontos a jó időgazdálkodás és a pontos szervezés, mint ebben az időszakban. Nézd meg a tippeket!

Kezdjük ott, hogy nem mindegy mit és hogyan írunk arra a listára.

Csoportosítsuk a termékeket

Akik évek óta egy helyen vásárolnak, azoknak könnyű dolga van. Sok időt spórolhatnak azzal, ha az élelmiszereket és egyebeket csoportosítják, és a boltban megtalálható sorrend szerint jegyzik fel a listára. (Feltéve, hogy a bolt marketing szempontból nem rakosgatja át folyamatosan az árukat.)

Ha ez így történik, akkor nem fognak ide-oda rohangálni a boltban a csemegepult és a tejtermékes hűtő között, mint egy mérgezett egér.

Bevásárlólista applikáció

Az okostelefonokra már készítettek olyan alkalmazásokat, melyekben pillanatok alatt összeállíthatjuk a kívánság listánkat, amit aztán meg is oszthatunk, elmenthetünk, átírhatunk, stb. A magyar fejlesztésű app egyik nagy előnye, hogy a családtagok közösen, akár egymástól távol is összeállíthatják a bevásárló listát az okostelefonjukról.

Papír, toll, ceruza – van aki a hagyományos módszer híve

Ha ragaszkodsz a hagyományos bevásárlólistához, célszerű az ehhez használt cetlin kis oszlopokat létrehozni és azokat elnevezni. Például így: zöldségpult, hentesáru, pékáru, mirelit, stb. Ha ez megtörtént, akkor már csak be kell sorolni a megfelelő helyre az árukat és lényegesen le fog rövidülni a bevásárlásra fordított idő.

Az ilyen típusú bevásárlólista tovább fejlesztett változata, amikor az oszlopokkal, fejlécekkel előre megjelölt cetli a konyha egy központi helyére kerül kihelyezésre, a rögzített írószerszámmal együtt.

Ha fizikailag nem kötöd ki a tollat, akkor a gyerek, vagy a párod el fogja vinni…

Üzenőfalra, hűtőmágnessel a fridzsiderre, vagy akár az asztal egyik sarkára is lehet rendszeresíteni a jegyzetet, így amint elfogy valami a konyhából, vagy eszedbe jut, hogy a karácsonyi menühöz még kell ez vagy az, csak beírod a listába. Boltba indulás előtt magadhoz veszed a kész listát és egy szempillantás alatt lezavarhatod a nagy bevásárlást.

Egy másik módszer, ha a leggyakrabban vásárolt termékeket kinyomtatjuk és ami épp elfogy, azt aláhúzzák (X-el jelölik, kiemelő filccel kihúzzák, stb.). Ezzel a módszerrel sem marad ki semmi fontos a beszerző körúton.

Végezetül egy hasznos tipp: az ajándékozási listát külön vezesd, ne keverd a bavásárlólistával! Ha még nem tudod, kinek mit vegyél, nézd meg a nőknek és a férfiaknak szóló ajándék ötleteket!

Próbáld ki valamelyik ötletünk, hidd el megéri!

Majdnem elfelejtettem! Egy plussz egy tipp a végére: az optimális bevásárláshoz ezeket az ötleteket nem csak karácsonykor használhatod. Húsvétkor, ballagáskor, névnapokon, de akár hétköznap is.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

négy + 18 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház