Mi az a malacaprólék? A fül, farok, máj, láb, vese vagy a tüdő, melyekből nagyjából 60 dkg-ot használunk fel a leves elkészítéséhez....
máj receptek
Májból készült ételek receptjei az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a recept egyik fő jellemzője az, hogy májas.
Libamáj, kacsamáj, csirkemáj vagy disznómáj? Egyre megy, itt keresgélhet a májas receptek között.
Máj receptek
Egészben párolt sertésmáj
Egészben készítjük el, tehát nem szeleteljük, de azért borban megpároljuk a sertésmájat. Hogy finomabb legyen, megtűzdeljük szalonnával is......
Sertésmájszeletek szalonnával
A szalonna kisült zsiradékában fogjuk a sertésmájszeleteket megsütni. Hamar kész, laktató ételt fogunk készíteni, amit sült burgonyával fogunk tálalni....
Belsőség pörkölt
Fejhús, vese, máj és szív a vegyes sertéspörköltünk alapja. Természetesen disznótor idején jutunk hozzá legegyszerűbben ezekhez az alapanyagokhoz, de manapság nem lehetetlen máskor is beszerezni....
Disznótoros rakott metélt
A disznótoros rakott metélt alapja a sertéshús és a sertésmáj. Tepsiben készítjük, de a sütés előtt a tésztát kifőzzük, a húst és a májat megpároljuk......
Vegyes pörkölt sertésmájjal és combbal készítve
Ez a pörkölt attól vegyes, hogy nem csak kizárólag húst teszünk bele, hanem belsőséget, pontosabban májat is. Ennél az ételnél arra kell figyelni, hogy a máj hamarabb elkészül mint a hús, azaz később kell a lábasba tenni!...
Resztelt csirkemáj
A pirított csirkemáj elkészítése nem tart fél óráig sem, talán ezért is olyan népszerű a háziasszonyok körében. A csirke receptek közül az egyik leggyorsabban elkészíthető étel!...
Hirtelen sült máj
A hirtelen sült májhoz használt étkezési keményítő lényegesen egészségesebb mint a búzaliszt, mártások, levesek és öntetek sűrítéséhez kiváló! Sertésmájból készítjük ezt az ízes, magyaros ételt. A finom májas recept a részletes leírás alapján könnyedén elkészíthető!...
Tanyasi serpenyős pecsenye
A tanyasi serpenyős pecsenyéhez a húst elősütjük, majd elkészítjük a szalonnás, gombás májas ragut. Tartalmas, de egyszerű recept, hamar elkészíthető étel!...
Sertésborda szőlősgazda módra
A sertésborda szőlősgazda módra raguval készül, melynek szalonna, gomba, borsó és hagyma adja az alapját, a lényegét pedig a sertésmáj. Sertés ételünkhöz köretként sült burgonyát ajánlunk....
Szüreti fűszeres máj
A szüreti fűszeres máj sertéshúsból és sertésmájból készül, egyenlő arányban tartalmazza ezeket. Megpároljuk a húst majd zsírjára pirítjuk. Csak ezután adjuk hozzá a májat!...
Tavaszi raguleves masnitésztával
Csirkemájjal, sok-sok zöldséggel és természetesen olasz masnitésztával készül ez a tavaszi raguleves. Próbáld ki, ízleni fog!...
Farsangi sült libamáj
Recept: A farsangi sült libamáj receptje több trükköt tartalmaz. Elöljáróban csak két összetevőt említünk: tej és jég. Házias étel, mely az alkohollal telített farsangi mulatságok kedvence lehet....
Tejszínes, gombás libamájszeletek
A tejszínes, gombás libamájszeletek úgy készül, hogy a májat megsütjük, elkészítjük külön a mártást, majd nyakon öntjük vele. ...
Borjúszelet libamájjal töltve
Miért gondolhatja bárki, hogy a Borjúszelet libamájjal töltve egy remek étel? Azért, mert a borjú hús finom, gyenge. A libamájról pedig nem lehet elfogultság nélkül beszélni, tehát ez a recept – ha az összetevőkből indulunk ki – csak finom ételt rejthet. Próbáld ki és meglátod: nem fogsz csalódni! Borjúszelet libamájjal töltve hozzávalók 60 dkg...
Böllér reggelije
Disznóölések kedvence a böllér reggelije recept. Legtöbb helyen azokat nevezik bölléreknek, akik nem hentesmesterek ugyan, de a sertésölésben és a feldolgozásában jártasak, vidéken a házaknál a disznóöléssel bízzák meg őket....