Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint a hagyományos sertéspörkölt esetén! Szerintünk galuska illik hozzá a legjobban, de kínálhatjuk főtt burgonyával is. Lássuk, hogyan készül! Lássuk a receptet!

Malacpörkölt

Hozzávalók

  • 1 kg malachús,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 12 dkg zöldpaprika,
  • 5 dkg paradicsom,
  • pirospaprika,
  • só.

A malacpörkölt elkészítése

  1. A bőrös, csontos malachúst a megszokott pörkölthúsnál valamivel nagyobbra vágjuk.
  2. Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel azonnal felöntjük.
  3. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a húst, a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és megsózzuk. Fedővel letakarva
  4. puhára pároljuk. Galuskával, főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − kettő =

Scroll to top