Malacpörkölt szilveszterre

Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint a hagyományos sertéspörkölt esetén! Szerintünk galuska illik hozzá a legjobban, de kínálhatjuk főtt burgonyával is. Lássuk, hogyan készül! Lássuk a receptet!

Malacpörkölt

Hozzávalók

  • 1 kg malachús,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 12 dkg zöldpaprika,
  • 5 dkg paradicsom,
  • pirospaprika,
  • só.

A malacpörkölt elkészítése

  1. A bőrös, csontos malachúst a megszokott pörkölthúsnál valamivel nagyobbra vágjuk.
  2. Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel azonnal felöntjük.
  3. Erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a húst, a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és megsózzuk. Fedővel letakarva
  4. puhára pároljuk. Galuskával, főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 15 =

Scroll to top