Malacpörköltet bármikor készíthetünk, ha hozzájutunk a zsenge malachúshoz, de az igazi szezonja talán szilveszterkor van. Arra figyeljünk, hogy a húst nem kell olyan apróra vágni, mint a hagyományos sertéspörkölt esetén! Szerintünk galuska illik hozzá a legjobban, de kínálhatjuk főtt burgonyával is. Lássuk, hogyan készül! Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 1 kg malachús,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 12 dkg zöldpaprika,
- 5 dkg paradicsom,
- pirospaprika,
- só.
A malacpörkölt elkészítése
- A bőrös, csontos malachúst a megszokott pörkölthúsnál valamivel nagyobbra vágjuk.
- Az olajban apróra vágott hagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel azonnal felöntjük.
- Erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a húst, a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és megsózzuk. Fedővel letakarva
- puhára pároljuk. Galuskával, főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!