Zöldborsóleves galuskával, sárgarépával és petrezselyemmel. A friss tavaszi zöldségek utánozhatatlan ízt adnak ennek a finom levesnek. Tavasszal nem illik egy ilyen ételt mirelitből készíteni! (Egyébként szabad...)
Zöldséges receptek
A zöldséges receptek az oldalon, azaz azok az írások, melyek esetében a recept egyik fő jellemzője, meghatározó alapanyaga valamilyen zöldség.
Az itt található ételek nem kizárólag zöldségeket tartalmazhatnak, ezt majd látni fogod, ha a recepteket böngészed.
Zöldséget tavasszal, nyáron frisset használjunk, attól még ízletesebb, egészségesebb lesz az étel! Arra is ügyeljünk, hogy ne főzzük szét a zöldségeket, mert a hasznos alkotórészeket is kifőzhetjük belőlük.
Itt találsz magadnak receptet akkor is, ha vegetáriánus, vagy vegán étrendet folytatsz!
Zöldséges receptek
Spenót főzelék
Tény, hogy a spenót főzelék volt az egyik legutáltabb étel a suli menzán. Gyermekkorban nem népszerű a paraj, de ha jól van elkészítve, akkor igazán finom, ráadásul vitaminokban, ásványi anyagokban és vasban gazdag étel.
Vegán medvehagyma-krémleves
Egyszerű, vegán medvehagyma-krémleves recept növényi tejszínnel. Hamar elkészíthető, friss tavaszi leves. Próbáld ki!
Vegán muszaka (rakott padlizsán)
A vegán muszakának az elkészítése során kicsit előfőzünk, kicsit elősütünk, majd az alapanyagokat egy tűzálló tálba összerakva készre sütjük. Lépésről lépésre és képekkel segítek elkészíteni, nézd meg a receptet!
Zöldséges bableves
Böjt idejére, illetve vegánoknak ajánlott a zöldséges bableves, ami hús nélkül készül, ennek ellenére nagyon kiadós.
Töltött padlizsán (Vega változat)
Húsmentes recept a töltött padlizsán vega változata, melyet vegánoknak is bátran merek ajánlani. A recept képekkel és részletes leírással készült, hogy Te is könnyedén el tudd készíteni az ételt.
Húsleves gazdagon – húsleves recept
A húsleves a mai napig az ünnepi levesek közül a legnépszerűbb, a vasárnapi ebédek, ünnepi asztalok elmaradhatatlan fogása. Mi a recept szerint gazdagon, sokféle hússal, zöldséggel készítjük, nálunk ez vált be.
Tavaszi diétás ételek, fogyókúra tippek
Diétás ételek a tavaszi időszakban bőségesen állnak rendelkezésünkre. Fogyókúrás tanácsokkal tele a padlás, de nincs az a rakott szekér, amire ne férne fel több... Olvasd el fogyókúrás tippjeinket, biztosan találsz általad is hasznosíthatót köztük!
Zöldséges kacsa
A zöldséges kacsa római tálban készül. A pecsenyekacsát körülrakjuk kockára vágott zöldséggel és burgonyával, megsózzuk, vörös bort öntünk rá, lefedjük, és sütőbe téve...
Zöldséges sertésnyelv
A sertésnyelvet megfőzzük a zöldségekkel, majd együtt, feldarabolva tálaljuk.
Zöldséges-húsos rakott tészta
Egy egyszerűen elkészíthető tésztaétel receptjével jelentkezünk. A zöldséges-húsos rakott tészta receptje a darált hús és a durum tészta mellett gombát, cukkinit, piros- és zöld paprikát tartalmaz.
Csirkecomb gombával római tálban receptje
Így kell a csirkecomb gombával receptünket római tálban elkészíteni. Nyárra ajánlott, csirkés, zöldséges ételünk receptje hozzáadott zsiradék nélkül!
Zöldséges chilis tészta
Egy tepsiben friss tavaszi zöldségekkel halmozzuk fel a zöldséges chilis tésztát, majd megszórjuk reszelt sajttal és összesütjük.
Krumplileves
Krumplileves (burgonyaleves) receptünk hagyományos módon készül. Tavasszal és nyáron tegyünk bele paradicsomot, paprikát, ízlés szerint egyéb friss zöldséget is! Ehhez a recepthez rántást kell készíteni!
Tavaszi tarhonyás hús
A tavaszi tarhonyás hús friss zöldségekkel készült finom étel. A receptben szerepel zöldpaprika, zöldborsó, paradicsom és sárgarépa is! A részletes leírás alapján te is kipróbálhatod, egy finom egytálétel lesz az eredmény!
Újházy tyúkleves
Klasszikus gazdag étel az Újházy tyúkleves (tyúkhúsleves), melyhez idősebb, hízott tyúkot használunk fel hozzávalóként. Arra ügyeljünk, hogy a levesünk több fázisban készül, egyes elemeit tartsuk melegen tálalásig!
Párolt tengeri hal zöldségágyon
Párolt tengeri hal zöldségágyon akkor néz ki ízlésesen, ha a főtt zöldségeket egy tálra terítjük, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Hogy hogyan készül? Tessék a recept:
Zöldbabos metélt gombával
Tavaszi ételeink közül a zöldbabos metélt gombával díszítve recept igazi csemege lesz a tésztakedvelők körében. Az étel elkészítéséhez friss zöldségeket használjunk, amennyiben módunk van rá!
Görög saláta
Frissítő tavaszi ételeink közül következzen a görög saláta receptje. A hosszú téli hónapok után üdítő lehet a vitamindús, kétféle sajttal készült saláta fogyasztása. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Zöldségleves
A zöldséglevest lehetőleg friss zöldségből készítsük, bár a recept a mirelitet is megengedi. Jó étvágyat a zöldségleveshez!
Szőlőcsősz levese
Szüreti ételeink közül a szőlőcsősz levese nem maradhat ki a kínálatból. Az őszi leves receptek jól illeszkednek a szőlőszedés forgatagához. Így készül: előbb húsgombócokat főzünk, majd a lét besűrítjük.
Rizses rakott zöldségek
Így készül a rizses rakott zöldség: a rizst és a zöldségeket rétegesen elhelyezzük az edényben, majd puhára pároljuk. A végén a tojássárgájával és sajttal elkevert tejfölt ráolvasztjuk.
Sajtos, zöldséges csirkecomb
A sajtos, zöldséges csirkecomb elkészítéséhez az előkészített combok mellé a tepsibe rakjuk a kisebb darabokra vágott zöldségeket. A végén a sajtot csak ráolvasztjuk.
Tavaszi raguleves masnitésztával
Csirkemájjal, sok-sok zöldséggel és természetesen olasz masnitésztával készül ez a tavaszi raguleves. Próbáld ki, ízleni fog!