A gyors pizza serpenyőben nagyjából fél óra alatt elkészül és nagyon egyszerű recept. Ezért joggal népszerű azok körében, akik nem szeretnek órákig főzőcskézni a konyhában. De más előnye is van ennek a pizzának, a hagyományos pizza recepthez képest!
Nem kell sem keleszteni, sem tésztát gyúrni az elkészítése során. Élesztő nélkül készítjük!
Az alapanyagokat összekevered és betöltöd a serpenyőbe, majd fedő alatt készre sütöd. Nem hiszed? Amíg elkészítettük a serpenyős pizzát végig fotóztuk. Így a recept képekkel együtt került fel az oldalra, ami miatt biztos lehetsz benne, hogy te is el tudod készíteni!
A pizza teteje ebben a receptben nem paradicsomos! A szalonnás cukkini recepthez mártásként használt fokhagymás tejföllel fogjuk megkenni a tészta tetejét:
Hozzávalók a gyors pizza tésztájához
- 3 evőkanál tejföl,
- 9 evőkanál liszt,
- 2 tojás,
- olaj a sütéshez,
- só.
A pizza feltét hozzávalói
- 1 evőkanál tejföl,
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
- 10 – 15 dkg bacon szalonna,
- egy kisebb vöröshagyma,
- 15 dkg reszelt sajt,
- bazsalikom,
- kevés olaj.
Gyors pizza serpenyőben recept
- Vágd a hagymát félkarikára, a szalonnát csíkokra és egy serpenyőben kevés olajon dinszteld meg! Az arányokat magad határozod meg, lehet hagymásabban, lehet több szalonnával készíteni.
- Ezután egy-két kanál tejfölt és egy gerezd fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát keverj össze.
- A tészta hozzávalóit – az olaj kivételével – tedd egy tálba, és alaposan keverd el addig, amíg csomómentes nem lesz. A tészta sűrű lesz, de még folyékony állagú, de ez nem baj!
- Egy tapadás mentes serpenyőbe önts egy kevés olajat, majd öntsd bele a masszát.
- Nagyjából egyengesd el, majd dolgozd el rajta a fokhagymás tejfölt.
- A másik serpenyőből kanalazd rá a megdinsztelt szalonnát és hagymát, majd szórj rá egy kávéskanálnyi bazsalikomot és végül a reszelt sajtot.
- Készen is vagy! Fedő alatt, alacsony lángon kb.: 30 perc alatt serpenyőben süsd készre a pizzát.
- Amikor a tészta oldala megpirult, a tapadásmentes serpenyőből simán kicsúsztatod egy tányérra és felszeleteled.
- Melegen fogyaszd, jó étvágyat hozzá!
Fontos! Az adagokat egyrészt a saját szánk íze szerint mértük, másrészt a serpenyő mérete az, ami meghatározza. A képekről talán nem látszik: 25 cm átmérőjű, tapadás mentes serpenyőt használtunk.
Sziasztok!
Miért nem lehet másolni?
Nagyon jó kaják vannak benne és szükségem lenne rá!
SOS
Kedves Vali!
A receptek másolás védelem alatt állnak, de ha elmenti a kedvencek közé a böngészőjében, akkor mindig ott lesznek kéznél.