Egybesült fasírt sütőben sütve

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
egybesült fasírt sütőben készítve

Megsült a fasírt rúdban. Sütőben készítettük!

A fasírt rúdban sütve, egyben készül, azaz nem lapogatunk a darált húsos masszából pogácsákat. Az egészet rúdban, sütőben sütjük meg. A masszája akár hagyományosnak is mondható, a darált hús mellett hagyma, tojás és zsemle van benne, de erről majd a receptben írok bővebben.

Ha nem szeretnél fasírt pogácsákat készíteni, de szereted a fasírozottat, akkor próbáld ki ezt a receptet! Garantálom, hogy ízleni fog! Ehhez is darált sertéshúst javasolok alapanyagnak, de el lehet készíteni akár darált pulykahúsból is. Te tudod, melyik húsféleséget kedveli jobban a család.

A recept alatt a rúdban, sütőben sült fasírt tálalásához is adok tippet, de most is van egy jó ötletem: ha hús nélküli fasírtot készítenél, akkor azt inkább pogácsában készítsd. Itt van hozzá a cukkini fasírt receptje! De térjünk vissza a mostani ételünkhöz:

Lássuk, hogy készül a fasírt rúdban!

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 2 egész tojás,
  • 2 szikkadt zsemle,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika
  • olaj a tepsibe.

Fasírt recept sütőben elkészítve – lépésről-lépésre

    1. A zsemléket rövid ideig áztasd meg tejben, ezalatt vágd apróra a vöröshagymát és kicsit pirítsd meg.
    2. A zsemléket csavard ki, morzsold szét, majd keverd össze a tojásokkal, a darált hússal és a gyengén pirított hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint fűszerezd, kézzel jól dolgozd össze.
    3. Nagyon vékonyan olajozz ki egy tepsit, és rendezd el benne rúd formában a masszát.

      Fasírt rúdban, sütőben sütve: Rendezd el rúd alakúra a fasírtot a tepsiben.

      Rendezd el rúd alakúra a fasírt masszát a tepsiben.

    4. Tedd a sütőbe 180 C fokra úgy, hogy a tepsi tetejét letakarod alufóliával. Nem kell légmentesen lezárni, a felesleges gőzök hadd távozzanak!
    5. A sütés vége felé (kb.: 1,5 óra) vedd le az alufóliát és kb.: 10 perc alatt süsd szép pirosra a rúdban sütött fasírt tetejét. Amikor fólia nélkül sütöd, emelhetsz a sütési hőfokon is, de figyeld a fasírt tetejét!

A rúdban sült fasírt tálalása

Ha kihűlt, szeleteld fel kb.: egy cm-es vastagságúra a fasírt rudat.

Fasírt rúdban, sütőben sütve: Felszeleteltem az egyben sült fasírtot

Felszeleteltem az egyben sült fasírtot

Fogyaszthatod főzelékekhez feltétként, vagy körettel főételként. Ebben az esetben vágott vegyes savanyúságot javasolok hozzá!

Ha megmarad ebédről a fasírozott, másnap egy hidegtálra is felteheted, vagy készíthetsz belőle szendvicset is.

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Egybesült fasírt sütőben sütve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Egytálételek, Hidegtál receptek, Receptek képekkel, Sertés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizennégy =