Egybesült fasírt sütőben sütve

Megsült a fasírt rúdban. Sütőben készítettük!


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


A fasírt rúdban sütve, egyben készül, azaz nem lapogatunk a darált húsos masszából pogácsákat. Az egészet rúdban, sütőben sütjük meg. A masszája akár hagyományosnak is mondható, a darált hús mellett hagyma, tojás és zsemle van benne, de erről majd a receptben írok bővebben.

egybesült fasírt sütőben készítve

Ha nem szeretnél fasírt pogácsákat készíteni, de szereted a fasírozottat, akkor próbáld ki ezt a receptet! Garantálom, hogy ízleni fog! Ehhez is darált sertéshúst javasolok alapanyagnak, de el lehet készíteni akár darált pulykahúsból is. Te tudod, melyik húsféleséget kedveli jobban a család.

A recept alatt a rúdban, sütőben sült fasírt tálalásához is adok tippet, de most is van egy jó ötletem: ha hús nélküli fasírtot készítenél, akkor azt inkább pogácsában készítsd. Itt van hozzá a cukkini fasírt receptje! De térjünk vissza a mostani ételünkhöz:

Lássuk, hogy készül a fasírt rúdban!

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 2 egész tojás,
  • 2 szikkadt zsemle,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika
  • olaj a tepsibe.

Fasírt recept sütőben elkészítve – lépésről-lépésre

Csak egy pillanat, mielőtt a részletes receptbe belekezdünk! Próbáltál már fasírtot sütni Airfryerben? Ebben a webáruházban az olajsütők között találod a forrólevegős sütőket. Lehet, hogy egy próbát megér, süssünk fasírtot Airfryerben!

  1. A zsemléket rövid ideig áztasd meg tejben, ezalatt vágd apróra a vöröshagymát és kicsit pirítsd meg.
  2. A zsemléket csavard ki, morzsold szét, majd keverd össze a tojásokkal, a darált hússal és a gyengén pirított hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint fűszerezd, kézzel jól dolgozd össze.
  3. Nagyon vékonyan olajozz ki egy tepsit, és rendezd el benne rúd formában a masszát.
Fasírt rúdban, sütőben sütve: Rendezd el rúd alakúra a fasírtot a tepsiben.
Rendezd el rúd alakúra a fasírt masszát a tepsiben.
  • Tedd a sütőbe 180 C fokra úgy, hogy a tepsi tetejét letakarod alufóliával. Nem kell légmentesen lezárni, a felesleges gőzök hadd távozzanak!
  • A sütés vége felé (kb.: 1,5 óra) vedd le az alufóliát és kb.: 10 perc alatt süsd szép pirosra a rúdban sütött fasírt tetejét. Amikor fólia nélkül sütöd, emelhetsz a sütési hőfokon is, de figyeld a fasírt tetejét!
  • A rúdban sült fasírt tálalása

    Ha kihűlt, szeleteld fel kb.: egy cm-es vastagságúra a fasírt rudat.

    Fasírt rúdban, sütőben sütve: Felszeleteltem az egyben sült fasírtot
    Felszeleteltem az egyben sült fasírtot

    Fogyaszthatod főzelékekhez (pl.: szárazbab főzelék, spenót főzelék) feltétként, vagy körettel főételként. Ebben az esetben vágott vegyes savanyúságot javasolok hozzá!

    Végezetül egy ötlet: a tojással gazdagított egyben sült fasírt receptjét (Stefánia vagdalt recept) a linkre kattintva nézheted meg.

    Ha megmarad ebédről a fasírozott, másnap egy hidegtálra is felteheted, vagy készíthetsz belőle szendvicset is.

    Ez teszik, ezt megosztom!

    Szólj hozzá!

    6 + 2 =

    Forró levegős sütő, prémium kategória:

    Cosori webáruház