Egybesült fasírt sütőben sütve

egybesült fasírt sütőben készítve
Megsült a fasírt rúdban. Sütőben készítettük!

A fasírt rúdban sütve, egyben készül, azaz nem lapogatunk a darált húsos masszából pogácsákat. Az egészet rúdban, sütőben sütjük meg. A masszája akár hagyományosnak is mondható, a darált hús mellett hagyma, tojás és zsemle van benne, de erről majd a receptben írok bővebben.

Ha nem szeretnél fasírt pogácsákat készíteni, de szereted a fasírozottat, akkor próbáld ki ezt a receptet! Garantálom, hogy ízleni fog! Ehhez is darált sertéshúst javasolok alapanyagnak, de el lehet készíteni akár darált pulykahúsból is. Te tudod, melyik húsféleséget kedveli jobban a család.

A recept alatt a rúdban, sütőben sült fasírt tálalásához is adok tippet, de most is van egy jó ötletem: ha hús nélküli fasírtot készítenél, akkor azt inkább pogácsában készítsd. Itt van hozzá a cukkini fasírt receptje! De térjünk vissza a mostani ételünkhöz:

Lássuk, hogy készül a fasírt rúdban!

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús,
  • 2 egész tojás,
  • 2 szikkadt zsemle,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika
  • olaj a tepsibe.

Fasírt recept sütőben elkészítve – lépésről-lépésre

  1. A zsemléket rövid ideig áztasd meg tejben, ezalatt vágd apróra a vöröshagymát és kicsit pirítsd meg.
  2. A zsemléket csavard ki, morzsold szét, majd keverd össze a tojásokkal, a darált hússal és a gyengén pirított hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint fűszerezd, kézzel jól dolgozd össze.
  3. Nagyon vékonyan olajozz ki egy tepsit, és rendezd el benne rúd formában a masszát.

    Fasírt rúdban, sütőben sütve: Rendezd el rúd alakúra a fasírtot a tepsiben.
    Rendezd el rúd alakúra a fasírt masszát a tepsiben.
  4. Tedd a sütőbe 180 C fokra úgy, hogy a tepsi tetejét letakarod alufóliával. Nem kell légmentesen lezárni, a felesleges gőzök hadd távozzanak!
  5. A sütés vége felé (kb.: 1,5 óra) vedd le az alufóliát és kb.: 10 perc alatt süsd szép pirosra a rúdban sütött fasírt tetejét. Amikor fólia nélkül sütöd, emelhetsz a sütési hőfokon is, de figyeld a fasírt tetejét!

A rúdban sült fasírt tálalása

Ha kihűlt, szeleteld fel kb.: egy cm-es vastagságúra a fasírt rudat.

Fasírt rúdban, sütőben sütve: Felszeleteltem az egyben sült fasírtot
Felszeleteltem az egyben sült fasírtot

Fogyaszthatod főzelékekhez feltétként, vagy körettel főételként. Ebben az esetben vágott vegyes savanyúságot javasolok hozzá!

Ha megmarad ebédről a fasírozott, másnap egy hidegtálra is felteheted, vagy készíthetsz belőle szendvicset is.

Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Egybesült fasírt sütőben sütve
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =

Scroll to top