Káposzta saláta készítése

Káposzta saláta készítése

A káposzta saláta készítése azért tart legalább három óráig, mert a recept szerint kétszer a hűtőszekrényben pihentetjük. Egyébként egyszerűen, gyorsan elkészíthető ez a finom roppanós saláta!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Tepsis húsos káposzta

Ehhez a tepsis egytálételhez a tepsiben egymásra rakjuk a savanyú káposztát, a sonkát és a darált húst, majd megsütjük. Ilyen egyszerű lenne?

Debreceni töltött káposzta

Debreceni töltött káposzta

Debreceni kolbásszal tálaljuk el ezt a hagyományosnak mondható töltött káposztát. A pontos hozzávalók, a részletes leírás és a receptben található videó segít elkészíteni.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Erdélyi velős káposztaleves

Alaposan mossuk ki a savanyú káposztát, nehogy félre vigye a leves ízét! Finom malachússal, borjúvelővel készítjük sőt, fehérbort is adunk hozzá! Lássuk a receptet!

Korhelyleves

Korhelyleves

Sok megoldás létezik másnaposság ellen, van aki a korhely levesre esküszik. Mi savanyú káposztával és füstölt csülökkel készítjük, így az igazi!

Téli húsosfazék | levesek

Téli húsosfazék

A téli húsosfazék egy nagyon laktató Karácsonyi étel! A “kemény” leveseket kedvelőknek ajánljuk.

Székelygulyás

Székelygulyás

Savanyú káposztából és sertéshúsból készítsünk egy finom székelygulyást, melyet úgy is emlegetnek, hogy székelykáposzta. A recept képpel, pontos instrukciókkal és mennyiségekkel olvasható, így könnyen elkészíthető.

Diétázás, túlsúly, fogyókúra

5 igen hatékony őszi diéta

Az ősszel érő gyümölcsök és az ebben az időszakban termő zöldségek nagy segítségére vannak a diétázóknak. Vannak kimondottan egy-egy gyümölcsre/zöldségre épülő fogyókúrák. Ezekből mutatunk be ötöt…

Csülök, Sertéscsülök csontozva

Káposztás sertéscsülök

A káposztás sertéscsülök receptünk elősütött hússal és savanyú káposztával készül. A szaftos őszi ételt tálalás előtt még feldobjuk egy kis tejföllel…

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Káposztaleves füstölt oldalassal

A káposztaleves füstölt oldalassal a laktató levesek közé tartozik, azaz sűrű, nehéz étel. Az oldalas mellett teszünk bele szalonnát és kolbászt is!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Mustos-káposztás rakott hús

A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.

Szüreti húsosfazék | kedvenc-receptek.hu

Szüreti húsosfazék

Szüreti húsosfazék receptünket őszi húsosfazékként is szokták emlegetni. Levesünk – amellett hogy húsos – csülkös, káposztás, szalonnás is.

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Szoljanka leves

A szalonna zsírjában megpirítjuk a hagymát, majd minden hozzávalót beletéve puhára főzzük az összetevőket. Kész is van a virslis szoljanka leves.

Korhelyleves

Gombás korhelyleves

Gombás korhelylevest készítünk füstölt kolbász, füstölt hús és savanyú káposzta felhasználásával. Hogy segít-e a másnaposság tüneti kezelésében? Szerintem egy próbát megér!

Sertés, sertés receptek, disznó receptek, disznóhús, sertéshús | kedvenc-receptek.hu

Újévi sertésborda

Az újévi sertésborda karajból és savanyú káposztából készül, de virslit és füstölt szalonnát is találunk a hozzávalók között. Készítsd el ezt a nagyon finom sertés receptet!

Kedvenc receptek

Újévi káposzta leves húsgomboccal

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Recept: Hamarosan itt a szilveszter. De mi már a másnapra is gondolunk ezzel a recepttel, méghozzá kétféle módon. Egyrészt ez már újévi leves, másrészt a másnap ellenszereinek közlésével. Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0

levesek, leves, leves receptek | kedvenc-receptek.hu

Hegyaljai tarkabableves

A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói – a tarkabab mellett – a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes elkészíteni.

Marha, marhahús, borjú, borjúhús receptek

Kolozsvári rostélyos

A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha magas hátszínéből készült finom, puha sült. Ha megfelelően kezeljük, akkor lesz csak igazán omlós.

Csülök, Sertéscsülök csontozva

Székely sertéscsülök

Ez tetszik, ezt megosztom!Facebook0TwitteremailPinterest0Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám nem onnan származnak. Ilyen étel például a székely káposzta, melyet Petőfi keresztelt székellyé. A csülköt megsózzuk, sütőtepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd tálra […]

Káposztás tyúk

A káposztás tyúk esetén nem fordulhat elő, hogy kemény marad a hús, ha a következő recept előírásait pontosan betartod. A sok csirkemell recept után jöjjön egy savanyú káposztában puhára párolt tyúk receptje.

Rakott káposzta savanyú káposztából

Rakott káposzta

Többféle változatot ismerünk, mi a hagyományos receptet készítjük el, amiben a rakott káposzta darált hússal, savanyú káposztával készül. Ha a húst magad darálod, választhatsz kicsit zsírosabb húst, mivel a rakott káposzta szaftosan finom.