Gombás korhelyleves

Gombás korhelyleves
Füstölt hússal, füstölt kolbásszal és savanyú káposztával készítjük a gombás korhelylevest

Gombás korhelylevest készítünk füstölt kolbász, füstölt hús és savanyú káposzta felhasználásával. Az év végi mulatságokhoz ajánlottunk már egy korhelylevest. De ki mondta, hogy csak szilveszterkor lehet korhelykedni? Bármely időszak mulatozásai utánra ajánljuk a gombás korhelylevest.


Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Természetesen a másnaposság elkerülésére is van receptünk. A legjobb módszer, hogy csak mértékkel, vagy abszolút ne igyunk…

Gombás korhelyleves hozzávalók

  • 25 dkg füstölt hús,
  • 10 dkg füstölt kolbász,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

Gombás korhelyleves recept

  1. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk.
  2. Rátesszük a kockára vágott húst, megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a savanyú káposztát.
  3. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  4. Fedővel letakarva főzzük.
  5. Közben a vékonyra felszeletelt gombát kevés olajban megpirítjuk, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
  6. A pirított gombát a káposztához keverjük, felengedjük, és forraljuk.
  7. Világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük.
  8. Beletesszük a felkarikázott kolbászt, a tejfölt, és még 2-3 percig forraljuk.
  9. Forrón tálaljuk, ez egy meleg leves.

A korhely levesek fontos összetevője a savanyú káposzta. Most sem maradt ki a receptből!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

17 − tizenhat =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház