Káposztaleves füstölt oldalassal

A káposztaleves füstölt oldalassal a laktató levesek közé tartozik. Mivel a levesvariációk száma szinte végtelen, érdemes többfélét is kipróbálni, mielőtt kiválasztjuk a kedvencet! Mostani receptünk a nehéz, sűrű levesek kedvelői körében lehet népszerű.

Káposztaleves füstölt oldalassal hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt oldalas,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg füstölt kolbász,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dkg liszt,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • fél csokor kapor,
  • pirospaprika,

Káposztaleves elkészítése füstölt oldalassal

  1. A savanyú káposztát átöblítjük, jól kinyomkodjuk és a füstölt oldalassal másfél liter hideg vízben feltesszük főni.
  2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk a karikára szelt füstölt kolbásszal és a finomra vágott hagymával együtt tovább pirítjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, és a leveshez keverjük.
  4. Amikor az oldalas puhára főtt, a húst a csontokról leszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  5. Zsemleszínű rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt, megszórjuk friss vágott kaporral és felforraljuk.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

Scroll to top