Káposztaleves füstölt oldalassal

A káposztaleves füstölt oldalassal a laktató levesek közé tartozik. Mivel a levesvariációk száma szinte végtelen, érdemes többfélét is kipróbálni, mielőtt kiválasztjuk a kedvencet! Mostani receptünk a nehéz, sűrű levesek kedvelői körében lehet népszerű.

Káposztaleves füstölt oldalassal hozzávalók, elkészítés

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt oldalas,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg füstölt kolbász,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 dkg liszt,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl,
  • fél csokor kapor,
  • pirospaprika,

Káposztaleves elkészítése füstölt oldalassal

  1. A savanyú káposztát átöblítjük, jól kinyomkodjuk és a füstölt oldalassal másfél liter hideg vízben feltesszük főni.
  2. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk a karikára szelt füstölt kolbásszal és a finomra vágott hagymával együtt tovább pirítjuk.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, és a leveshez keverjük.
  4. Amikor az oldalas puhára főtt, a húst a csontokról leszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  5. Zsemleszínű rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt, megszórjuk friss vágott kaporral és felforraljuk.

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tizennyolc − tizenhárom =