A káposztaleves füstölt oldalassal a laktató levesek közé tartozik. Mivel a levesvariációk száma szinte végtelen, érdemes többfélét is kipróbálni, mielőtt kiválasztjuk a kedvencet! Mostani receptünk a nehéz, sűrű levesek kedvelői körében lehet népszerű.
Káposztaleves füstölt oldalassal hozzávalók, elkészítés
Hozzávalók
40 dkg füstölt oldalas,
8 dkg füstölt szalonna,
10 dkg füstölt kolbász,
50 dkg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg liszt,
2-3 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
fél csokor kapor,
pirospaprika,
só
Káposztaleves elkészítése füstölt oldalassal
A savanyú káposztát átöblítjük, jól kinyomkodjuk és a füstölt oldalassal másfél liter hideg vízben feltesszük főni.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk a karikára szelt füstölt kolbásszal és a finomra vágott hagymával együtt tovább pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, és a leveshez keverjük.
Amikor az oldalas puhára főtt, a húst a csontokról leszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
Zsemleszínű rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt, megszórjuk friss vágott kaporral és felforraljuk.
Ez teszik, ezt megosztom!
Forró levegős sütő, prémium kategória: