Káposzta saláta készítése

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Káposzta saláta készítése

Így készíts finom káposztasalátát!

A káposzta saláta készítése egyszerű feladat, nem igényel semmilyen előképzettséget. Ebben a receptben fejes káposztából készítjük a káposzta salátát. Csak egy vékonyan szelő reszelő és jó minőségű alapanyag kell hozzá és máris kész a finom káposzta saláta!

Rengeteg saláta recept létezik, melyeket akár magukban is, illetve más ételekhez is szívesen fogyasztunk. A káposzta salátát én elsősorban a pörköltekhez ajánlom! Ha friss, finom káposztához jutok, akkor a csirkepörkölthöz, a sertéspörkölthöz, vagy akár a körömpörkölthöz is ezt készítem!

Próbáld ki ezt az egyszerű káposztasaláta receptet! Hidd el nem fogod megbánni!

Hozzávalók

  • 1 nagyobb fejes káposzta,
  • 3 db közepes méretű vöröshagyma,
  • 3 teáskanál só,
  • 3 evőkanál kristálycukor,
  • 2 evőkanál ecet (lásd a receptet!),
  • 1 teáskanál őrölt kömény,
  • víz.

Ecetes káposzta saláta készítése

  1. A friss káposztát tisztítsd meg a külső leveleitől, majd egy éles konyhai eszközzel gyaluld le vékony szeletekre.

    Káposzta saláta készítése: Pucold meg az alapanyagokat!

    Pucold meg az alapanyagokat!

  2. Pucold meg a vöröshagymákat is. Én a hagymákat középen hosszában félbe vágtam, majd így gyalultam le, hogy ne karikákat, hanem a káposztához hasonló „szálakat” kapjak.
  3. Keverd jól össze, morzsold szét az összetapadt szálakat, majd hintsd meg a sóval és az őrölt köménymaggal.

    Káposzta saláta készítése: Gyaluld le a káposztát és a hagymákat

    Gyaluld le a káposztát és a hagymákat

  4. Egy-két órára tedd be a hűtőszekrénybe. Itt levet fog engedni és egy kicsit össze is esik, de ettől nem kell megijedni!
  5. Egy akkora tálba, amibe biztosan belefér majd a kicsavart káposzta, önts nagyjából egy liter vizet. Add hozzá a kristálycukrot, és az ecetet lassan adagolva, folyamatosan kóstolva! Lehet, hogy neked más ízek jönnek be, mint amit a hozzávalókban írtam. (És az sem mindegy, hogy 10%-os, vagy 20%-os ecet van éppen otthon! Én 10%-os ecetre írtam a mennyiséget.)

    Káposzta saláta készítése: A bal oldali edénybe a kinyomkodott káposzta gombócok. Ezeket majd fel kell lazítani, hogy a lé átjárja!

    A bal oldali edénybe a kinyomkodott káposzta gombócok. Ezeket majd fel kell lazítani, hogy a lé átjárja!

  6. Ha jónak találod a káposzta saláta alap ízét, akkor csavard ki a sós lét a káposztából és add az ecetes alapléhez!
  7. Tedd befőttes üvegekbe, zárd le légmentesen és rakd a hűtőbe! Pár napig eltartható, megőrzi a frissességét.

A káposzta saláta készítése során adhatsz hozzá borsot, reszelhetsz hozzá sárgarépát, vagy darabolhatsz zöldpaprikát. Próbálj ki minél több variációt!

Káposzta saláta tálalása

A káposzta saláta elkészülte után jó ha egy-két órán keresztül a hűtőszekrénybe pihen, de utána azonnal fogyasztható.

Kétféleképpen tálalhatod: adsz hozzá a saláta léből, vagy lecsepegtetve, a leve nélkül rakod a salátás tálba. Elárulom, én mindig öntök alá egy kis levet.

 

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
recipe image
Recept:
Káposzta saláta készítése
Szerző:
Megjelent:
Előkészítési idő:
Elkészítés ideje:
Értékelés:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Receptek képekkel, Saláta receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =