Szüreti húsosfazék

Szüreti húsosfazék | kedvenc-receptek.huSzüreti húsosfazék leves receptünket őszi húsosfazékként is szokták emlegetni. Egy amolyan mindent bele leves, ami a szüreti időszakban jól esik a szüretelőknek.

A kedvenc-receptek weboldal indulásakor – 2011. novemberében – a téli húsosfazék az elsők között került be a receptek közé.  Receptünk – amellett hogy húsos – csülkös, káposztás, szalonnás is, azaz minden finomsággal teli.

A finom, sűrű levesek kedvelői imádni fogják ezt a receptet. Egy próbát megér, készítsd el!

Szüreti húsosfazék recept

Hozzávalók

  • 2 db sertésköröm,
  • 20 dkg marhahús,
  • 20 dkg tarkabab,
  • 20 dkg kelkáposzta,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg fehérrépa,
  • 5 dkg zeller,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors, só.

Szüreti húsosfazék elkészítése

  1. Az előző nap beáztatott babot 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. (A konzerv babot  – mert abból is elkészíthető a leves – nem kell előre beáztatni!)
  2. Hozzáadjuk a marhahúst, szalonnát, a körmöket, és megsózzuk.
  3. A hagymát, és a zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban megpirítjuk, majd a levesbe tesszük.
  4. Őrölt borssal fűszerezzük.
  5. Amikor a húsok puhára főttek, kivesszük a levesből, a körmöket kicsontozzuk, a marhahúst és szalonnát kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
  6. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

A szüreti húsosfazék bográcsban is elkészíthető. Míg a többiek a szőlőt szedik, addig te szépen elkészíted a finom levest. A szabadban főzőcskézéshez használd fel bográcsozási tippjeinket!

Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

kettő × kettő =