Szüreti húsosfazék leves receptünket őszi húsosfazékként is szokták emlegetni. Egy amolyan mindent bele leves, ami a szüreti időszakban jól esik a szüretelőknek.
A kedvenc-receptek weboldal indulásakor – 2011. novemberében – a téli húsosfazék az elsők között került be a receptek közé. Receptünk – amellett hogy húsos – csülkös, káposztás, szalonnás is, azaz minden finomsággal teli.
A finom, sűrű levesek kedvelői imádni fogják ezt a receptet. Egy próbát megér, készítsd el!
Szüreti húsosfazék recept
Hozzávalók
- 2 db sertésköröm,
- 20 dkg marhahús,
- 20 dkg tarkabab,
- 20 dkg kelkáposzta,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg fehérrépa,
- 5 dkg zeller,
- 1 vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2-3 evőkanál olaj,
- őrölt bors, só.
Szüreti húsosfazék elkészítése
- Az előző nap beáztatott babot 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. (A konzerv babot – mert abból is elkészíthető a leves – nem kell előre beáztatni!)
- Hozzáadjuk a marhahúst, szalonnát, a körmöket, és megsózzuk.
- A hagymát, és a zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban megpirítjuk, majd a levesbe tesszük.
- Őrölt borssal fűszerezzük.
- Amikor a húsok puhára főttek, kivesszük a levesből, a körmöket kicsontozzuk, a marhahúst és szalonnát kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
- Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
A szüreti húsosfazék bográcsban is elkészíthető. Míg a többiek a szőlőt szedik, addig te szépen elkészíted a finom levest. A szabadban főzőcskézéshez használd fel bográcsozási tippjeinket!