Szoljanka leves

A szoljanka leves eredetileg orosz étel, de Oroszország egyes vidékein is más és más módon készítik. Ami közös ezekben a szoljankákban, az a káposzta. Farsang idején korhelyeknek ajánljuk! Mélytányérban, leves módra tálaljuk, és ne felejtsük el, hogy  a káposztás levesek – így a szoljanka leves is – jót tesznek a másnapos gyomornak!

Szoljanka leves receptje

Hozzávalók

50 dkg fejes káposzta,
2 pár virsli,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
6 dkg liszt,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyem,
2 szál zeller levél,
1 evőkanál ecet,
néhány szem bors,
só.

Szoljanka leves készítése

A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kisütjük, a zsírjában a finomra vágott hagymát megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük liszttel, kevergetve pirítjuk, és azonnal felengedjük hideg vízzel.
Egész borssal, sóval, vágott petrezselyemmel, zellerlevéllel, és ecettel ízesítjük.
Hozzáadjuk a kétújnyi darabokra vágott fejes káposztát, a felkarikázott virslit, és puhára főzzük.
Hozzákeverjük a tejfölt, és jól kiforraljuk.

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

11 + három =

Scroll to top

Az oldal cookiekat (sütiket) használ! Részletek

A hatályos jogszabályok alapján kötelező tájékoztatni a látogatókat, hogy a weboldal ún. cookie-kat használ és tárol a számítógépén. Ha ezt nem szeretné, akkor a böngészője megfelelő beállításait használva tiltsa le a cookie-k tárolását, vagy zárja be a weboldalt. Mik azok a cookie-k? Hogyan tudja tiltani a tárolásukat? Hogyan kezelem a személyes adatokat? Mindenre választ ad a részletes adatvédelmi és cookie tájékoztatóm.

Close