Szoljanka leves

A szoljanka leves eredetileg orosz étel, de Oroszország egyes vidékein is más és más módon készítik. Ami közös ezekben a szoljankákban, az a káposzta. Farsang idején korhelyeknek ajánljuk! Mélytányérban, leves módra tálaljuk, és ne felejtsük el, hogy  a káposztás levesek – így a szoljanka leves is – jót tesznek a másnapos gyomornak!

Szoljanka leves receptje

Hozzávalók

50 dkg fejes káposzta,
2 pár virsli,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
6 dkg liszt,
2 dl tejföl,
1 csokor petrezselyem,
2 szál zeller levél,
1 evőkanál ecet,
néhány szem bors,
só.

Szoljanka leves készítése

A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kisütjük, a zsírjában a finomra vágott hagymát megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük liszttel, kevergetve pirítjuk, és azonnal felengedjük hideg vízzel.
Egész borssal, sóval, vágott petrezselyemmel, zellerlevéllel, és ecettel ízesítjük.
Hozzáadjuk a kétújnyi darabokra vágott fejes káposztát, a felkarikázott virslit, és puhára főzzük.
Hozzákeverjük a tejfölt, és jól kiforraljuk.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

Scroll to top