Székely sertéscsülök

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám nem onnan származnak. Ilyen étel például a székely káposzta, melyet Petőfi keresztelt székellyé.
Csülök, Sertéscsülök csontozva

A csülköt megsózzuk, sütőtepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd tálra tesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük, felforraljuk, a csülökre öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a savanyú káposztát, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor a hús és a káposzta is megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük.

Hozzávalók

  • 2 sertéscsülök,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dkg liszt,
  • 3 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • köménymag,
  • pirospaprika,

Tálalás

Friss fehér kenyérrel adjuk. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Sertés receptek Címke: , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 14 =