Székely sertéscsülök

Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám nem onnan származnak. Ilyen étel például a székely káposzta, melyet Petőfi keresztelt székellyé.
Csülök, Sertéscsülök csontozva

A csülköt megsózzuk, sütőtepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd tálra tesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük, felforraljuk, a csülökre öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a savanyú káposztát, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor a hús és a káposzta is megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük.

Hozzávalók

  • 2 sertéscsülök,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dkg liszt,
  • 3 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • köménymag,
  • pirospaprika,

Tálalás

Friss fehér kenyérrel adjuk. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − négy =

Scroll to top