Székely sertéscsülök

Tudja-e valaki, hogy ennek a karácsonyi ételnek van-e köze székelyföldhöz? Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak nevükben székelyek, ám nem onnan származnak. Ilyen étel például a székely káposzta, melyet Petőfi keresztelt székellyé.
Csülök, Sertéscsülök csontozva

A csülköt megsózzuk, sütőtepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz, majd tálra tesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük, felforraljuk, a csülökre öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a savanyú káposztát, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor a hús és a káposzta is megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük.

Hozzávalók

  • 2 sertéscsülök,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 dkg liszt,
  • 3 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • köménymag,
  • pirospaprika,

Tálalás

Friss fehér kenyérrel adjuk. Az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =

Scroll to top