Mustos-káposztás rakott hús

A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.

Mustos-káposztás rakott hús recept

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 80 dkg fejes káposzta,
  • 15 dkg paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 dl must,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • kakukkfű, őrölt bors, só.

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fedő alatt pároljuk, mindig kevés mustot aláöntve.
  2. A káposztát metéltre vágjuk, és a félig puha húshoz adjuk.
  3. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
  4. Kb. 10 percig együtt pároljuk, majd tűzálló tálba öntjük, tetejére paradicsomot karikázunk.
  5. Alufóliával letakarjuk, és sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

Scroll to top