A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.
Mustos-káposztás rakott hús recept
Hozzávalók
- 50 dkg sertéscomb,
- 80 dkg fejes káposzta,
- 15 dkg paradicsom,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 dl must,
- 2-3 evőkanál olaj,
- kakukkfű, őrölt bors, só.
Elkészítés
- A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fedő alatt pároljuk, mindig kevés mustot aláöntve.
- A káposztát metéltre vágjuk, és a félig puha húshoz adjuk.
- Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
- Kb. 10 percig együtt pároljuk, majd tűzálló tálba öntjük, tetejére paradicsomot karikázunk.
- Alufóliával letakarjuk, és sütőben kb. 30-40 percig sütjük.