Mustos-káposztás rakott hús

A mustos-káposztás rakott hús úgy készül, hogy egy kicsit a fűszerekkel és a musttal előpároljuk a húst, majd tűzálló tálban alufólia alatt készre sütjük.

Mustos-káposztás rakott hús recept

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 80 dkg fejes káposzta,
  • 15 dkg paradicsom,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 dl must,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • kakukkfű, őrölt bors, só.

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fedő alatt pároljuk, mindig kevés mustot aláöntve.
  2. A káposztát metéltre vágjuk, és a félig puha húshoz adjuk.
  3. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.
  4. Kb. 10 percig együtt pároljuk, majd tűzálló tálba öntjük, tetejére paradicsomot karikázunk.
  5. Alufóliával letakarjuk, és sütőben kb. 30-40 percig sütjük.
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Hasonló receptek, gasztro írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

Scroll to top