Hegyaljai tarkabableves

Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói – a tarkabab mellett – a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes elkészíteni.

Hegyaljai tarkabableves hozzávalók

  • 20 dkg tarkabab,
  • 1 fej hagyma,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • 1,2 liter csontlé (leveskockából),
  • 2 dkg cukor,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 1 evőkanál ecet,
  • só.

Hegyaljai tarkabableves recept

  1. A babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni.
  2. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a káposztát, és fedő alatt megpároljuk.
  3. Amikor a bab megpuhult, belekeverjük a káposztát, a tejfölt, és felengedjük a csontlével.
  4. Ecettel, cukorral ízesítjük.
  5. Világos rántással besűrítjük, majd beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.
Ez tetszik, ezt megosztom!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0
Recept összefoglaló
Recept:
Hegyaljai tarkabableves
Szerző:
Megjelent:
Elkészítés ideje:

Hasonlóan finom ételek, receptek

Recept kategória: Leves receptek Címke: , , , .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =