Hegyaljai tarkabableves

A hegyaljai tarkabableves fő hozzávalói – a tarkabab mellett – a füstölt kolbász és a savanyú káposzta. Sűrű. laktató leves, amit érdemes elkészíteni.

Hegyaljai tarkabableves hozzávalók

  • 20 dkg tarkabab,
  • 1 fej hagyma,
  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • 1,2 liter csontlé (leveskockából),
  • 2 dkg cukor,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 babérlevél,
  • 1 evőkanál ecet,
  • só.

Hegyaljai tarkabableves recept

  1. A babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltesszük főni.
  2. A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a káposztát, és fedő alatt megpároljuk.
  3. Amikor a bab megpuhult, belekeverjük a káposztát, a tejfölt, és felengedjük a csontlével.
  4. Ecettel, cukorral ízesítjük.
  5. Világos rántással besűrítjük, majd beletesszük a karikára vágott kolbászt, és még 4-5 percig főzzük.

Segítünk neked ajándékot választani. Kattints ide!


Ez teszik, ezt megosztom!

Szólj hozzá!

tíz − 3 =

Forró levegős sütő, prémium kategória:

Cosori webáruház