Sertéskaraj roston sütve
A roston sült karaj fűszerezése ízlés szerint történik, a receptben foglaltaktól bátran el lehet térni. A sütés módjára adott tippünket viszont érdemes megfogadni, mert így készíthető a tökéletes roston sült sertéskaraj.
Rostélyos ételeink könnyen válnak kedvenc receptté, hiszen a szabadban sütögetésnek megvan a maga romantikája. Ha hasznos tippeket szeretne kapni a rostélyos készítésével kapcsolatban, akkor a konyhatechnológia oldalunkat ajánlom figyelmébe!
A roston sült karaj fűszerezése ízlés szerint történik, a receptben foglaltaktól bátran el lehet térni. A sütés módjára adott tippünket viszont érdemes megfogadni, mert így készíthető a tökéletes roston sült sertéskaraj.
A szőlőmust kipréselése már a szüret ideje alatt megkezdődik, így a mustban párolt marha rostélyos a szüreti mulatságra már elkészíthető!
A fóliában sült sonkás-sajtos hústekercs készíthető rostélyon, vagy a parázs szélén. Ha jól tekertük be a fóliát, akkor a parázsban sem lesz semmi baja az ételünknek. A hústekercset vajjal, vagy olíva olajjal megkent alufóliában sütjük meg. Természetesen előtte megfelelően fűszerezzük. Remek szabadban készült tavaszi recept!
A bélszínlángost nagy odafigyeléssel, grillező rácson, ha megtehetjük, akkor a szabadban készítsük el! A rácsot a tűz felett olyan távolságra helyezzük el, hogy a hús ne égjen oda.
Fóliában sütjük a borjúcsülköt, de hogy igazán finom legyen, a végén ki kell bontani a csomagot! Így készül a fóliában sült borjúcsülök.
Rostélyon készült tavaszi étel, így készül a bifsztek tükörtojással. Tálaláskor a hússzeletekre 1-1 tükörtojást helyezünk. Friss idénysalátát kínálunk hozzá.
A meglepetés szeletek egy rostélyon sült, borjú combból készült, finom tavaszi húsétel. Szabadban elkészítve az igazi!
A kolozsvári rostélyos annyira finom étel, hogy akár karácsonykor is felkerülhet az ünnepi asztalra. A rostélyos egyébként fiatal marha magas hátszínéből készült finom, puha sült. Ha megfelelően kezeljük, akkor lesz csak igazán omlós.